Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem lehet ma már olcsón...

Miért nem lehet ma már olcsón kicsi laptopot kapni?

Figyelt kérdés

Könyvíráshoz kellene, mászkálnék vele össze-vissza parkból kávézóba, ilyenek.

Ahogy nézem a neten milyen laptopokat lehet kapni amik látványosan kicsik, tehát könnyűek, nem foglalnak semmi helyet, olyan termékeket találok amiket ma már nem árulnak valamiért. Tehát kimentek a piacról. Pedig jó árban is voltak, kicsik is voltak, nem tudom mi történhetett.

Viszont amik ezt a kategóriát kielégítik azok a laptopok jelenleg 300-400 ezer forintba kerülnek..

Én pedig nem fizetnék ki akkora összeget egy pici, kb telefon szintű, semmit nem tudó laptopért, amennyiért már egy teljes gamer laptopot is kapnék...

Tudnátok nekem ebben segíteni? Lehet még kapni valahol ilyesmit normális áron, vagy az apple már nagyon uralja ezt a területet? Esetleg más neve van, nem laptop vagy notebook? Én felejtettem ki valamit?

2022. jún. 1. 12:55
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Hát már pedig 100ezer alatt nem lesz. Egyrészt chip hiány, másrészt EUR/HUF árfolyam (ami most 390 feletti).

40-50ezerért egy monitort kapsz. Laptopba kell RAM, CPU, Disk/SSD stb.

Gamer laptop már 500-600ezertől kezdődnek. Régen volt már mikor 400-ért árulták. Azóta eltelt némi idő. :)

2022. jún. 1. 13:07
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Ja, meg kéne 3.60-as kenyér is...
2022. jún. 1. 13:11
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

"Olyan 40-50 ezer lenne reális egy ilyen kis eszközért legalábbis én azt hiszem."

10 éve tényleg így volt. De azóta eltelt 10 év. Normális tabletet sem kapsz már 50 ezerért.

100 ezer körül azért már lehet találni használható példányokat, pl.: [link] 11,6" képátlójú, és ha nem Windowst teszel rá, a teljesítményével sincs semmi gond. Nekem is hasonló van, használom, szeretem. Lehet áruhitelre is venni, és havi 10 ezer forint mégis barátságosabb, mint egyszerre kipengetni a 110-et.

De feleennyiért, vagy még olcsóbban legfeljebb használtakat tudsz venni. Ami mindig rejt némi kockázatot.

2022. jún. 1. 13:22
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
az egy dolog hogy szerinted mennyibe kene kerulniuk. az meg egy masik, hogy mennyi penzt kernek ertuk
2022. jún. 1. 13:23
 15/24 anonim ***** válasza:
69%
2022. jún. 1. 14:19
 16/24 Japán Gulyás ***** válasza:
68%

Senki nem ír parkban meg kávézóban könyvet - engedd el a romantikus ideákat. Ha tényleg az a Rejtő Jenő-típus vagy akinek séta közben pattannak ki a gondolatok a fejéből akkor legyen nálad penna meg füzet, de ha valaki tud rendesen gépírni akkor a teljes méretű billentyűzet teljes méretű képernyővel olyan áldás amit a világ minden kincséért sem cserélnél el egy nyomi netbookra vagy tabletre. Alkalmatlanok kreatív munkára.

Hogy PC-n ki milyen szoftvert futtat az már egy más kérdés - van aki a drága Macbookokra esküszik Scrivener, Ullyses, Celtx vagy más fancy író programmal, míg George R.R. Martin híres arról, hogy mai napig DOS Wordstar 4.0-ban hozza létre a regényeit, de egy Notepad++ is megteheti. Lehetőleg ne Office / MS Wordöt használj, mert az nagyon szövegszerkesztő és nem író program, így a szabad szellemi munkához nem való, mert folyton a formázással leszel elfoglalva - teszem hozzá feleslegesen, mert a Word önmagában nem kiadványszerkesztő program.

2022. jún. 1. 15:36
 17/24 A kérdező kommentje:

eej az árak így felmennek, de a fizetésem nem ment feljebb ??

Hát mit csinálnak a politikusaink? :D

2022. jún. 1. 15:49
 18/24 anonim ***** válasza:
93%
lopnak és stadiont építenek :) mert a kenyér és a cirkusz kell a népnek.
2022. jún. 1. 16:02
 19/24 anonim ***** válasza:
74%

"Hát mit csinálnak a politikusaink?"

Amit a választópolgárok megengedtek nekik...

2022. jún. 1. 17:49
 20/24 anonim ***** válasza:
79%

Én elég gyakran szoktam parkokban, játszótéren ebook-ot olvasni és jegyezetelni, pontosan egy olyan géppel, mint amit #15-ös hozzászólásban linkeltem. Ez tökéletesen alkalmas akár hosszabb jegyzetek írására is.

2022. jún. 1. 18:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!