Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Színes nyomtató vásárlásban...

Színes nyomtató vásárlásban tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Boros címke nyomtatásához lenne szükségem színes nyomtatóra A/4 méretű ívekhez. Először egy Epson L3250 típusút néztem ki, de az eladó lebeszél, mivel a tinta vizes bázisú. A címkék egyébként eladáskor kerülnének a palackra, tehát nem állnának párás pincében hosszú időt. Nyilván fogyasztáskor, amikor a hűtőből kikerül a palack szobahőmérsékletre, lecsapódhat az üvegre pára, ami miatt ez érdekes, de ebben sem vagyok biztos. Árban a 100e Ft a lélektani határ. A nyomtató éves szinten kb. 1000 ívet nyomtatna jelenleg, tehát szinte "háztartási" mennyiség.

Egyik kérdésem az lenne, hogy vajon tényleg ennyire könnyen elmosódik a vizes bázisú tintával készült nyomat? Valóban ne gondolkozzak benne? /mert persze a kedves eladó mindjárt ajánlott 170e Ft-os gépet/

A másik kérdésem, hogy esetleg másik gépet tudnátok-e ajánlani, ami erre a célra megfelel?

Köszönet!

2022. máj. 20. 16:09
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen mennyiségben abszolút felesleges otthon kínlódni vele, ha jó partnert fogsz, a nyomda árát akár 10 év is lehet, mire visszahozza mondjuk egy száz rugós otthoni...
2022. máj. 20. 16:37
 2/6 A kérdező kommentje:

A tavalyi évben 900 db címkére 50ezer forintot fizettem ki. A nagy nyomda nem áll velem szóba, a kicsi nyomda pedig drága...

Ja és ez csak 3 fajta borra, egyenként 300 címke, közben lett volna igény egyedire, karácsonyira, húsvétira... stb.

Ötöde árra jön ki egy címke, ha magam elkészítem, valamint az a "szabadság", hogy rugalmas, kreatív tudok lenni fontos lenne.

2022. máj. 20. 16:50
 3/6 anonim ***** válasza:
79%

Sok minőségi szolgáltató foglalkozik ilyen címkékkel. Teljesen egyedi is lehet, nem csak sablonokból lehet választani.

Otthoni körülmények között nem tudod rendesen elkészíteni.

Nem mindegy a hordozó sem, a festéknek UV állónak kell lennie. Felületnemesítés nélkül minden nyomat el fog ázni stb.

2022. máj. 20. 16:55
 4/6 anonim ***** válasza:
Ehhez profibb nyomtató kell; otthoni megoldás nem jó szerintem sem. Festék, fixálás stb. Elég húzós egy ilyen gép, és nem is kicsi.
2022. máj. 20. 21:08
 5/6 anonim ***** válasza:
Akkor azzal még jól is jártál, mert otthon sehogy nem jön ki 50e-ből 900 színes oldal.
2022. máj. 21. 01:45
 6/6 anonim ***** válasza:
76%

5! Attól függ. A kiadóban (nem profilunk, de ilyenek is beesnek) készítettünk boros címkéket. A megrendelőnk azt mondja, az igényes borcímke minimalista. Nos, ha fehér alapon csak kevés szöveg van, az sem túl nagy, még ki is jönne. Igaz, használhatatlan.

Ha telibe van nyomva, az úgy eszi a festéket, hogy 20-25 oldal után patroncsere kell.

2022. máj. 21. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!