Az Intel mit szerencsétlenkedik még mindig a 14nm-el? Azt ott dolgozókkal van a probléma?
"#19 de nem a nm miatt lettek gyorsabbak hanem az óraszám miatt GHZ"
órajel frekvenciájára gondolsz? :) és szerinted az miért lett magasabb?
Egyébként meg az órajel frekvenciáján kívül van még legalább egy tucat tényező ami legalább annyira fontos. Ilyen például a caching mechanizmus, branch prediction, az instruction pipline stb.
Egy ideje már a laptopos és asztali procijaik is 10nm en vannak ami mellesleg most már Intel 7 néven fut mert ahogy előttem is írták ezek a nanométerek semmit nem jelentenek olyan szempontból hogy a node-on semmi sem ekkora. Ezért van az hogy a Samsung a TSMC és az Intel 7 nanométere mind más egy kicsit. Az Intel 7 valahol a TSMC 6 és 7 nanométere között van tranzisztorsűrűségben.
Mellesleg ha minden jó a 14. generációs Intelek már az Intel 4 en lesznek ami igen komoly előrelépés lesz a mostani 12 de még 13 genhez is.
Idén én is inkább Ryzen-t vettem de azért nem kell Inteléket se félteni. Ha most nem lenne ilyen erős az AMD valszeg nem húznák ennyire tövig a CPU-k teljesítményét és a hatékonyság sem lenne ilyen ramaty mint az utóbbi 2-3 évben. De az sose jó ha az egyik cég túlságosan elhúz mert jönnek a horror árak is vele.
John_McClane de jó hogy idejöttél. Régen mindig felidegesítettem magamat az arcoskodó nyomikon, és azt hittem velem van a probléma :D
De ugye ismét látni lehet, hogy a hiába született népművészeti edények egyszerűen ilyenek, velük van a gond XD Ha érted mire célzok, a többiek úgysem fogják :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!