Intel i7-4930k processzorral kompatibilis a Windows 10, akár a Windows 11?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy öregecske proci, de nem szeretnék túl sokat költeni a gépemre.2022. máj. 18. 16:24
1/9 anonim válasza:
10 az természetesen. 11 nem, ahhoz csak a 8. generációtól felfelé van támogatás (legalábbis hivatalosan, de állítólag meg lehet kerülni).
2/9 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2022. máj. 18. 16:27
3/9 anonim válasza:
A 10 simán megy a 2.gen Inteleken is. A 11 is menne, meg is lehet oldani, csak mesterségesen tolják fel a gépigényt. Egy P4-re feltelepítették és még frissült is, mert olyan régi processzort nem feketelistáztak, kompatibilisnek hitte magát.
4/9 anonim válasza:
A win10 igen. Azt még generációkkal gyengébb gépekre is fel lehet rakni.
Inkább az alaplap támogatását nézd meg, hogy milyen operációs rendszerek alá van driver...bár szerintem azzal sem lesz gond.
A win11-et nem tudom, olyat még soha nem használtam.
5/9 anonim válasza:
3 nekem is ment win10 2. generációs i5-ön. Nemnis annyira rosszul, de egy ideje debian van rajta.
6/9 anonim válasza:
A Win11 is felmegy rá, csak bypassolni kell a telepítésnél az ellenőrzéseket.
7/9 anonim válasza:
Bármire felmegy a 11.
Ha rufussal csinálod ki lehet választani hogy no tpm/no secure boot.
Nem kell semmi hekelés kerülgetés.
9/9 anonim válasza:
Windows 10: Hivatalosan is támogatott, garantáltan működni fog.
Windows 11: Hivatalosan nem támogatott, ettől függetlenül JELENLEG telepíthető, és korlátozás nélkül használható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!