Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem indul a tiszta...

Miért nem indul a tiszta Windows 10 SSD-ről telepítés után?

Figyelt kérdés

Bedugom a Pendrive-ot a gép hátsó alaplap USB 2.0-ba, arról bootolol, rá is teszem szépen az SSD-re, majd kihúzom a Pendrive-ot, Biosban átállítotom a bootnál az SSD-t elsődlegesnek, és nem indul csak kiírja ezt: "reboot and select proper boot device or insert media"

Ez miért van? Próbáltam több sata kábellel, semmi változás. Valaki segítene azt nagyon megköszönném!

2022. máj. 17. 07:23
1 2 3
 11/25 P.O.C. ***** válasza:

Csak az SSD legyen beállítva elsődleges boot eszköznek, semmi más. Ne állíts más sorrendet. Azért van az alaplapnak külön boot menüje is, hogy téptetés idejére arról válassz boot eszközt.

Miután felmásolta a telepítőfájlokat a telepítés első szakaszában és újraindul, a pen drive -ra már nincs is szükség többé. Kihúzhatod első újraindul után, még mielőtt újra el kezd tölteni.

2022. máj. 17. 12:04
 12/25 A kérdező kommentje:

#10 Eddig az SSD NTFS fájlrendszerű volt, az baj? GPT-n kell mindig lennie?

Köszönöm a segítséget, ez alapján megcsinálom amit írtál, és majd írom, hogy sikerült e

2022. máj. 17. 12:12
 13/25 anonim ***** válasza:
Az NTFS az a lemez egy partíciójának (pl: C:) fájlrendszere, a GPT (MBR útódja), a partíciós tábla típusa (egész lemezre vonatkozik).
2022. máj. 17. 12:39
 14/25 A kérdező kommentje:
Ok, köszönöm, összekevertem a F32-vel
2022. máj. 17. 12:46
 15/25 A kérdező kommentje:
*FAT32
2022. máj. 17. 12:46
 16/25 A kérdező kommentje:
Próbáltam, de nem működik sehogy se
2022. máj. 17. 15:18
 17/25 anonim ***** válasza:

A #9-es linkje szerint haladj lépésről lépésre. Ne tegyél se többet (amiket a #10 javasolt), se kevesebbet. Hanem pont azt tedd ami le van írva..!

Mi a gond? Melyik lépésnél akadsz el?

2022. máj. 17. 15:53
 18/25 A kérdező kommentje:
Az szerint csináltam. BIOS mód UEFI, úgy végigmentem a telepítőn, pendriveot kihúztam, majd ugyanez a hibaüzenet.
2022. máj. 17. 17:00
 19/25 A kérdező kommentje:

És hogyha UEFI-ben van a BIOS, nem Legacy+UEFY-ben, akkor a boot orderben nem is írja ki az SSD nevét, csak hogy: UEFI hard disk

Ha Legacy-ban van akkor meg kiírja az SSD nevét. Van egy másik HDD-m amin van Windows, beraktam és annak ott van a neve melett hogy Win Boot manager. Az SSD-nek miért nincs ott??

2022. máj. 17. 17:05
 20/25 anonim ***** válasza:
Így látatlanba is azt tudom mondani hogy valamit nem úgy csinálsz ahogy a #9-es linkje kéri. Valamit amit teljesen jelentéktelen apróságnak vélsz vagy észre sem veszel. :(
2022. máj. 17. 17:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!