AMD vagy Intel (videószerkesztésre)?
Ez így hülye összehasonlítás. A 12400F jobb az egyik oldalon ( az F nélküli mégjobb ) a másikon meg a 12GB-os RTX3060 előnyösebb.
A videószerkesztők igénylik a sok VRAMot és a sok "CUDA coret".
Nem lehet valahogy összemixelni a kettőt?
A zeneszerkesztést passzolom.
Szerintem video szerkesztésre elég halvány mind a kettő proci.
Minimum 12600 K vagy KF.
30al drágább, de ha nem játszol hanem dolgozol és jön vissza pénzed belőle akkor megéri szerintem.
A szakmai oldalak ezt ajánlják alsó szegmensben, ettől lejjebb nem igazán javasolnak semmit.
A 12600K megjelenése előtt is szerkesztettek videót. Ha a 7700K és 9700K is elég volt akkor a 12400 is elég lesz.
Ha már emeljük a tétet akkor már inkább 12700, csak egy 10-essel drágább mint a 600K.
Igen, csak éppen nem annyi idő alatt mint most lehetséges.
És nem is ugyanazt a kodekeket...
Ahogyan az SSD előtt is volt HDD, még előtte meg floppy lemez.
És elvoltam míg betöltötte a játékot a floppy, néztem a színes csíkokat. Szép idők voltak, de ha valaki a tanácsomat kéri hogy 1,2 vagy 1,44 -es floppyval működtesse a gépét, én általában renitens vagyok és SSD-t javaslok manapság már.
"Igen, csak éppen nem annyi idő alatt mint most lehetséges.
És nem is ugyanazt a kodekeket..."
A 12400 és 12600K között nincs egetverően nagy eltérés. A timeline performance az kb tök ugyanaz, a processzor alapú műveleteken pár százalékkal gyorsabb a render nagyrésze pedig GPU alapon megy úgy is.
A 12400 kb azt a teljesítményt hozza, mint a Ryzen 7 3700X-em és nekem semmi gondom nincs a 4K@60 és 1080p@120 videók vágásával.
Az SSD és a HDD között messze nagyobb az eltérés, ott már SATA III esetén is több mint háromszoros a sebességkülönbség, nvme esetén meg 20-szoros. A 12400 és 12600K között videóvágásnál pedig nincs 10% eltérés.
" 12400 és 12600K között videóvágásnál pedig nincs 10% eltérés."
Erről tudsz valami linket adni?
Mert 100 másik tesztnél amiket néztem én 40%ot látok.
Játékoknál nyilván nincs különbség, egy i3-12100 is kiszolgálja már a legerősebb kártyákat is, teljesen felesleges játszani nagyobb cpu-t venni 2-3 fps miatt.
Rendereléshez, video vágáshoz viszont szerintem és a fórumok szerint sem mindegy hogy 10 mag 20 szálon vagy 6 mag 12 szálon dolgozik.
- Hogy neked bőven elég amit használsz azt nem kétlem, de ha ár / teljesítmény viszonyban ennyire sokat tud kapni ilyen kevésért akkor szerintem bűn lenne kihagyni. Mert árban 20%-ért +40% teljesítményt kap.
H264 (mondjuk ez elég régi) 31.77 fps vs 44.27 fps.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!