Van valami jelentőségük a gépházban lévő ventilátoroknak?
Kis microATX-es gépházam van, az elejében van 2 darab 140mm-es ventilátor egymás alatt, a gép hátuljában egy 120mm-es, és a gép tetején a szellőzőnél is egy 120mm-es.
Igazából csak azért vettem őket, mert színesen világítanak és jól néznek ki, de most elgondolkodtam rajta, hogy vajon a hűtéshez hozzátesznek-e.
"vajon a hűtéshez hozzátesznek-e."
Persze. Az előlapon levőek szívják be a szoba hűvösebb levegőjét, a hátoldalon/tetején levő meg fújja ki a gépház felmelegedett levegőjét a szobába - így elősegítve a hűtést.
Ha jól vannak bekötve és jó irányba is fújnak akkor annyi a jelentőségük, hogy szellőzést biztosítanak az alkatrészeknek.
Gyakorlatban van-e? Hát az már attól függ, hogy mit nézünk. Például egy ilyen nagyon alap konfigurációt manapság már baromira felesleges házhűtőkkel hűteni, mert csak plusz zajforrás.
"gépházban lévő"
A gépházban csak a procin és a vga kártyán van ventillátor. Ha feleslegesnek tartod húzd le és figyeld mi történik...
Te nem hallottál még házhűtésről?
Egyébként, ha már itt tartunk a tápegységnek is van ventilátora.
Azt már meg sem említem, hogy létezik passzív hűtéses videókártya és gyengébb processzor is. Szóval mit is akartál mondani?
De azok nem a házban, hanem a házon vannak...
A Te alaplapod, tápod stb. is a házon van akkor, nem benne. Mi van akkor benne? Minek a ház? Ráteheted az alkatrészeket a hokedlire is. Szerinted a laptop belül üres, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!