Miért kell az MSI 1070-hez 1x6 és 1x8 pin?
Figyelt kérdés
Pl ott van az MSI Armor 1070 8 GB, 150 W vesz fel és elég neki az 1x8 pin És ott van a MSI 1070 8 GB Gaming X ugyanúgy 150W-ot vesz fel. Akkor minek kell a Gaming X-nek 1x8 és 1x6 PIN ha ugyanazt a telj. tudja?2022. máj. 3. 14:08
11/14 anonim válasza:
Elvben lehet átalakítani, de én annyira nem szorakoznék ilyesmivel, általában nem véletlenül van annyi csatlakozó, amennyi. Érdemes tápot cserélni, egy videokártya árához viszonyítva nem nagy tétel. Például alzán FSP Hydro Pro 600W 18500 ft, BQ Pure Power 11 500W 22000 ft.
12/14 anonim válasza:
Az ilyen átalakítós dolgok amúgy sem épp ideálisak, főleg sata vagy molex csatlakozóból csinálni 6 vagy akár 8 pines vga csatit.
13/14 A kérdező kommentje:
#2 Úgy tudom, hogy a PCI csatlakozón keresztül 75W képes felvenni, a 8 PIN-en további 150W-ot, ami 225, nem értem a válaszodat. Szerintem ez a +6 PIN csak parasztvakítás az MSI részéről, hisz csak nagyon pici órajel növelés miatt kapta az OC nevet és kétlem, hogy az ekkora teljesítmény többletet okozna 💁
2022. máj. 4. 18:05
14/14 anonim válasza:
" Úgy tudom, hogy a PCI csatlakozón keresztül 75W képes felvenni"
A 12 V-os ágon maximum. Ehhez jön még 9,9 W tápfelvétel a 3,3 V-os ágon:
"a 8 PIN-en további 150W-ot"
Igen, ugyancsak a 12 V-os ágon maximum.
"nem értem a válaszodat. Szerintem ez a +6 PIN csak parasztvakítás az MSI részéről, hisz csak nagyon pici órajel növelés miatt kapta az OC nevet és kétlem, hogy az ekkora teljesítmény többletet okozna"
Pedig a mellékelt teszt eredményei erre engednek következtetni.
A 6/8 tűs PCI Express tápcsatlakozókon keresztül az átlagolt tápfelvétel is (és akkor nem említettük a pillanatnyi tápfelvételt!) több mint 150 W, ezért van szükség a 8 tűs tápcsatlakozón kívül még egy 6 tűs tápcsatlakozóra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!