1070 - 1070Ti vagy RTX 2060?
Jelenlegi proci hajtaná:
Intel Core i3 10100f
Ugye most ebben a használati árban 160-230k között mozognak a kártyák, melyik lenne èrdemesebb most jeleeg az ichill x3 1070 es kártya van a gèpben, erről szeretnèk feljebb váltank már amennyiben megèri. Mit ajánlotok? Megèri?
minimális előnyöd lenne a 1070Ti vel vagy a 2060-al...
10ezer Ft ráfizetéssel megérheti a váltás, feltéve ha tudod hogy jó helyről származik a kártya, és lehetőleg ismered az előéletét.
Korrekt az a 8GB-os iChill, a fent felsoroltak egyikére sem éri meg szerintem váltani. Ami teljesítményben értelmes előrelépés lenne az minimum az RTX2070 Super és innen felfelé, 5-15%-okért szerintem felesleges váltani, ennyit még talán ki lehet szűkölni néhány grafikai beállítással komoly minőségromlás nélkül.
Lőttem ki két képet a Hardware Unboxed RTX3060 tesztjéből, 18 játék átlaga 1080pben:
1440pben:
Ez átlag, tehát csak szemléltető jellegű, játékonként eltérések vannak de közelíésnek elmegy. Az első nagyobb ugrás a 2070Supernél van utána a 3060Ti esetében. A 2070 Super a hardveraprón már jócskán a megadott keret felett van árban de az nyújt érezhetően és mérhetően többet :/
Hidd el, nem éri meg ez a váltás.
Én is szemeztem vele, hogy hátha egy olcsóbbat kifogok és beteszem a 1060 helyére, de fölös pénzkidobás...
Remény hal meg utoljára elven gondolkodok és bízom benne hogy 1-2 év és mondjuk az RTX 3000-es vagy RX6000-es kártyák használt ára lemegy a következő generációk miatt (meg talán bedől a bzi kripto...) hogy érdemi váltásra kerüljön a sor.
2060-nál nagy előny, hogy elérhető rajta a DLSS (csak RTX kártyákkal megy)
Viszont nem akkora előrelépés ez, amivel megérné foglalkozni. 2080/3060/Ti/6600 XT/6700 a leggyengébb kártyák, amiken megéri gondolkodnod. Ezekkel lenne érezhető előrelépésed.
Jajj, és majd kifelejtettem... full HD felbontáson a 2060 szint a legmagasabb, aminek van értelme a procilimit miatt. Ha magasabb a felbontásod, akkor ez lényegtelen.
Esetleg procibővítéssel működhet egy 3060 szintű gép.
De az árakat inkább ne nézd meg, jobban jársz....
Sziasztok, nagyon köszönöm a válaszotokat, sokat segítetteket!
Igen a 2060 miatt is kèrdezem, mert javarèszt warzone megy full hd 60 hz en normál graffon, ès nem mindig bírja tartani a fix 60-70 fpst. Ezèrt gondoltam hogy 2060 legyen ès akkor ott lesz a DLSS. De hát a 1070 Ti is tarthatná, mert azèrt az viszonylag erősebb. Csak azèrt a sima 1070 em ami ugye iChill, elèggè ki van hegyezve erőben, èrdekes..
Árakról tudom mi mennyibe megy de hát most ez van, nagyobb lett a kereslet mint a kínálat meg azèrt komplexebb mièrt drágább minden IS.
A 1070 esetében is van több lehetőséged a grafikát illetően. Nekem az RX480 is bírta tartani a 100-110fps-t ( igaz közepesen fos grafikával), neked is vna némi játéktered a rendes resolution-nel és látványbeállításokkal. Mivel a 1070 jóval erősebb, mint za én RX480-am, annak gond nélkül kellene hoznia elfogadható grafikán a 90-100fps-t, mint itt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!