Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan építsek egy ilyen...

Hogyan építsek egy ilyen számítógépet?

Figyelt kérdés

Egy olyan PC-re van szükségem, mely alacsony teljesítmény mellett (vagy mindig) abszolút csendes.

Nem kell nagy teljesítmény, annyi a lényeg, hogy full hd videót le tudjon játszani, illetve egy hangkártya lenne még benne.

Keresgéltem, de nem nagyon találok tápot ami passzív hűtésű, vagy ha nem is passzív de csak szükség esetén kapcsolja be a ventilátort.

Amit találtam tápot az nagyon drága és 500-600 wattos

Nos nekem fele ekkora teljesítmény is elég lesz.

Érdemes lenne inkább használt gépet keresni?

A cél hogy videót, zenét lejátsszon, illetve böngésző fusson el rajta és a lehető legolcsóbb legyen.

2022. máj. 2. 23:00
1 2
 11/20 simad ***** válasza:
Kis teljesítményű procit veszek és nem kell neki hűtő 100 fokos proci funny lesz
2022. máj. 4. 01:53
 12/20 simad ***** válasza:
Mire kell a pc írd már le, mert másképp is ki lehet vitelezni, hangkártyából ítélve zene making?
2022. máj. 4. 02:07
 13/20 A kérdező kommentje:
Videót és zenét játszanék le vele, illetve böngészésre kell.
2022. máj. 4. 09:37
 14/20 A kérdező kommentje:

#11 neked szövegértelmezési nehézségeid vannak?

"Kis teljesítményű procit veszek és nem kell neki hűtő 100 fokos proci funny lesz"

Leírom mégegyszer, hátha most megérted.

Nagyobb házat szeretnék hogy MINÉL NAGYOBB PROCESSZOR HŰTŐ férjen el benne.

Csupán ventilátor nélkül.

Egyébként amit kinéztem procit, az nem tud megsülni, mert ha túl meleg van neki akkor visszavesz a teljesítményből.

És a max fogyasztása 65W, de én nem hajtanám maxon, írtam is mire kell.

Tehát nálam talán 20-30W-ot fogyasztana és ezt simán elfűti egy hatalmas hűtő ventilátor nélkül is.

2022. máj. 4. 09:43
 15/20 A kérdező kommentje:
Csak valami tápot ajánljatok ami megfelel a kritériumoknak
2022. máj. 4. 09:43
 16/20 anonim ***** válasza:
Minek a gyenge procihoz hatalmas passzív hűtő? Szerintem nem nagyon van teljesen passzív táp, és talán nincs is rá szükség, vannak nagyon csendes ventilátorok, akár hangszigetelt ház is, de ha a hulla csend az elvárásod, szerintem vegyél mini PC-t, és USB hangkártyát, egész komolyak is vannak.
2022. máj. 4. 10:37
 17/20 simad ***** válasza:
M@sik dolgot nem értem minek full csendes gép?....
2022. máj. 4. 12:29
 18/20 anonim ***** válasza:

[link]

Miért is nem jó a passzív hűtés.

A gépemben egy Seasonic Fokus GX 750W Gold van. A ventilátor mindig megy. Amúgy kikapcsolható 50%-ig, de inkább nem teszem. A fenti link jól leírja, hogy miért döntöttem így.

Inkább egy jól hangszigetelt házat válassz, meg minőségi hűtő alkatrészeket.

A gép elhelyezése sem mindegy, ha hanganyag rögzítése miatt aggódsz. Bár egy jobb mikrofon ezt ki fogja küszöbölni.

2022. máj. 4. 13:24
 19/20 simad ***** válasza:
Sharkoon silentstorm táp
2022. máj. 11. 13:14
 20/20 anonim ***** válasza:

Az internet nyitva áll előtted.

Mi minden infót megadtunk, ami kellhet neked.

Ne várd, hogy mi keressük meg neked az alkatrészt.

Olvasgasd az elérhető tápok adatlapjait. Mást mi sem tudunk tenni.

Megjegyzem, nem csak a procit kell hűteni. A procinak vannak tápjai és a chipkészletnek sem jó a túl meleg. Ha a házban egyáltalán nem lesz venti, akkor az alkatrészek magasabb hőfokon fognak üzemelni és csökken az élettartam is.

A proci TDP-je csak irányadó. Terhelés alatt többet is fogyaszthat. Persze, ha értesz a win beállításokhoz, akkor talán mérsékelhető. De igazán sokat a proci tuningolásával érhetsz el, bár jelen esetben ez lefele kell, hogy történjen.

Kisebb feszültség és órajel kevesebb hőt eredményez.

Majd azért írd meg, hogy mit sikerült összerakni.

Kíváncsi vagyok rá.

2022. máj. 11. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!