Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van egy Asus r051bx netbookom....

Van egy Asus r051bx netbookom. kissé lassú ..sőőt.?

Figyelt kérdés
nem tudom mit tudnék vele csinálni, vagyis elképzelésem van én a ram-ra gyanakszom.. AMD Brazos 1.0ghz dual proci, 1gb ram, és Radeon 6290 videókártya van benne, én úgy gondolom, hogy a ram kevés neki 2gb-ig tudom bővíteni, ezzel vajon érhetek el eredményt ? talán egy ssd-t még beleraknék.. ? jelenleg windows 8.1 pro van rajta előtte gyári win7 starter volt azzal is ugyan ez volt a probléma.. netezésre emailek kezelésére filmezésre használnám leginkább, de nehezen tölt be bármit is akadozik, több weboldal van megnyitva a böngészőben (3) már szinte lehetetlen vele bármit is kezdeni tehát nem értem mit lehetne vele csinálni ramon és ssd-n kívül? vagy ezt csináljam meg és jó lesz ?
2022. ápr. 30. 12:38
 1/7 anonim ***** válasza:
25%

Memória és SSD. Régi laptop merevlemez elképesztően lassú tud lenni. Egy minimalista linux disztribúciót és felhasználói felületet ajánlanék még hozzá.

Ez már kb 10 éves hardver túl sokat ne várj tőle.

2022. ápr. 30. 12:52
 2/7 anonim ***** válasza:
Ennyi memória mellett érdemesebb lenne Linuxban gondolkodni. Bár a weboldalak fogyasztását az sem tudja csökkenteni, de legalább az oprendszer nem zabálja fel egyből a RAM 80%-át. Illetve pl. a SeaMonkey böngésző azért elég takarékosan bánik az erőforrásokkal. Valamilyen LXDE-s disztróval (pl. Lubuntu) egész használhatóvá tehető még, főleg, ha a RAM-ot sikerül 2 GB-ra bővítened. De Windowsnál... még a Win7 is szenved mellette.
2022. ápr. 30. 13:08
 3/7 anonim ***** válasza:
50%

Újonnan már 130k ért lehet venni normális gépet: [link]

Használtan üzleti gépeket is lehet találni 130k környékén 8GB RAM al 250GB SSD-vel 1080p kijelzővel és 5.-6. generációs intel processzorokkal.

2022. ápr. 30. 13:15
 4/7 anonim ***** válasza:
Nagyon gyenge proci, ezen nem tudsz változtatni sem SSD-vel, sem még 1GB memóriával.
2022. ápr. 30. 13:47
 5/7 anonim ***** válasza:

Ez már a megjelenésekor is nagyon gyengének számított, van egy E2-1800 processzoros laptopom, ami ugyanerre az architektúrára épül, de 1,7 ghzes, az sem alkalmas túl sok dologra.

A web gépigénye sajnos sokat nőtt, 4 GB az alap már, 8 az ajánlott, de ezen még az sem segítene, még ha bővíteni ia lehetne.

2022. ápr. 30. 18:56
 6/7 anonim ***** válasza:

A probléma az, hogy ddr2-es memória van benne, ami ősrégi és őslassú. +a proci sem túl erős. Ezzel 10 éve még el lehetett döcögni a neten, de ma már egy weboldal is megeszik 500 mb memóriát.

Új laptopot kell venned, vagy beérned linuxal (vagy windows xp) és egyszerre egy oldal nézegetésével.

2022. ápr. 30. 22:30
 7/7 anonim ***** válasza:
Miért lettem lepontozva? Ne értsetek félre, nem azzal van bajom, hogy le vagyok pontozva hanem azzal, hogy nem kaptam ellenvéleményt :)
2022. ápr. 30. 23:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!