Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen routert ajánlanátok...

Milyen routert ajánlanátok egy 45 nm es lakásba?

Figyelt kérdés

Egy aránylag apró lakásban élünk (45 m2, gipszkarton falak) és a Vodafon saját modem/routere eléggé instabil. Simáb lehet, hogy csak nagyon sűrűn lakott a környékünk, és tele van wifivel.

Szeretném lecserélni egy jól működő modellre ami azért nem kerül olyan hű de sokba. Nézegettem itt-ott, de mindenhol ilyen hatalmas 8 antennás routerek vannak, aminek ha elolvasom értékelését, azt írják, hogy instabil a wifi. Ha az antennák száma nem arányos a kapcsolat minőségével, akkor nem tudom mi alapján kellene választanom.

Van valakinek nagyon jó tapasztalata egy típussal aki hasonló környezetben él mint a leírtak?

2022. ápr. 28. 13:42
 1/10 anonim ***** válasza:
85%

8 antennás akkor kell, ha sok eszközt használsz rajta.

Azt még nem próbáltad, hogy középre teszed a wifit?

(Ja: nem nanométer. Négyzetméter.)

2022. ápr. 28. 14:00
 2/10 A kérdező kommentje:
Lakás közepén van. Igen leírásban ki is javítottam :)
2022. ápr. 28. 14:01
 3/10 anonim ***** válasza:
78%
Mi az hogy instabil?
2022. ápr. 28. 14:10
 4/10 A kérdező kommentje:
Eszközöket "elhagyja". Tehát telefonok gyakran lecsatlakoznak róla. A wifi sebesség is változó. Néha jön a maximum, néha éppenhogy csak betöltenek a dolgok.
2022. ápr. 28. 14:24
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Tedd át másik csatornára
2022. ápr. 28. 14:26
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is az a gyanús. hogy a környéken sok a wifi.

De megnézhetnétek még a 220-as vezetékeket is, azok se kígyózzanak mindenfelé.

2022. ápr. 28. 14:27
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Végig kell próbálgatni az összes frekvenciát, amit felajánl a router, 40 és 80 MHz-en is. Elég időigényes, de így lehet megtalálni a legjobb beállításokat (az auto sokszor nem érzékel jól).

Én amúgy Tp-Link Archer C7-et használok mindenhol (bár nekem OpenWRT van rajtuk, nem a gyári firmware). De ha hosszútávra tervezel, akkor lehet, hogy érdemes lenne várni még egy picit, amíg a Wifi6-os routerek olcsóbbak lesznek.

2022. ápr. 28. 14:32
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Mi nemrég cseréltünk routert. A régebbivel se volt gond, csak az még n-es szabvány volt, az új meg már ax-es.

Egy TP-Link Archer AX73-at vettünk, nagyon jól teszi a dolgát. A firmware-t frissíteni kellett, de azóta stabil és gyors.

2022. ápr. 28. 15:11
 9/10 Fsms ***** válasza:
100%
Találsz alkalmazást ami scanneli milyen routerek érik el a lakásod milyen csatornán. Ez alapján at tudod állítani egy kevésbé használatra, ahogy #5 írja.
2022. ápr. 28. 16:17
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Panelben nem sok haszna van, mert garantáltan leterhelt az összes 2.4-es csatorna. Át kell állni 5Ghz-re ha az eszközök tudják.
2022. ápr. 28. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!