Szeretnék használtan gépet vásárolni. Egy ismerősömtől kaptam ajánlatot, viszont nem tudom, hogy elfogadható-e. Ti mennyit adnátok érte?
Itt vannak a paraméterei:
Ház: Cooler Master MasterCase H500P
MBD: ASRock B560 Pro4 Alaplap
CPU: Intel Core i5-11600K 6-Core 3.9GHz LGA1200
CPU hűtő: NZXT Kraken X53 240mm
GPU: MSI GeForce RTX 3060 Ti 3X 8GB OC GDDR6 256bit LHR
RAM: Corsair VENGEANCE LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz
HDD: Western Digital WD Blue 3.5 2TB 7200rpm
SSD: Samsung EVO Plus 970 1TB M.2 PCIe
Táp: Thermaltake Toughpower PF1 80 Plus Platinum 850W
A gép elvileg fél éves kb, sokat nem volt használva, a bányákat kerülte.
Előre is köszi!!
Nem, én nem adnék egy számítógépért háromnegyed millió forintot.
Úgy meg pláne nem, hogy a grafikus kártya 300 alatt már beszerezhető, a többi részegység pedig egyáltalán nem olyan magas árkategória. Ezt újonnan megépíteném 500 alatt. És az új gép lenne, mindenre garipapírral.
Kb összeszedtem, hogy újonnan mennyibe kerülne ez a gép.
Alaplap: 45k
CPU: 90k
CPU hűtő: ~50k
VGA: ~280k
RAM: 58k
HDD: 18k
SSD: 44k
PSU: 70k
Gépház: ~55K
Összesen: ~710k
És ez egy fél éves gép, tehát nem az újonnani árból indulunk ki, hiszen bármit lehet mondani, de amint kihozod a boltból az alkatrészeket, akár bontatlan állapotban is, az már nem új és nem annyit ér mint egy bolti :)
Persze lehet olcsóbban is összerakni ezt a gépet "hulladék" minőségű alkatrészekből, de ez valamennyire rendben van...
Ha ilyen gépet akarnék venni, akkor 600k körül adnék érte... (Gondolom, ha fél éves, akkor garancia is van rá.)
Bocsi, ha konkrétan azzal a videókártyával akarod amit írtál, akkor az ugye +60k az új árára, de én nem annyira látom értelmét, mert 280-300 körül már vannak 3 ventisek, Asus/Gigabyte...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!