Lehetséges kívülről is jól lehűteni a PC-t? több lenn
Nem trollkérdés, nekem a szobám ablaka pont a nap felé van, tehát a nap elég sokáig besüt, és ugye emlékeztek hogy tavaly is már milyen extrém melegek voltak nyáron.
Ezért is már most fel akarnák készülni, hogy lehetőleg ne legyen semmi baja majd a setupomnak, ami nem olcsó: rtx3080, i7 10700k,32gb ram stb, és ami hűti jelenleg: a procit egy noctua nh u9s hűti, a gépház Zalman z9 neo, tehát van benne előre beépített 5 ventilátor, de minőségben nem a legjobbak mondjuk. A ház teteje levehető részben, illetve az elejét ki lehet nyitni. És ennyi az egész hűtés. Még van 2 db nagy ventilátorom ami kívülről hűthetné, de tavaly sem hűtöttem vele.
Nem akarom hogy az legyen mint tavaly, hogy 5 percenként ellenőriztem mindig a pct, kívülről a kezemmel, belülről meg a megfigyelő programokkal ugyebár...
"Lehetséges kívülről is jól lehűteni a PC-t?"
Persze. Csak meg megfelelő klímájú hely kell neki. Szerinted a szervereket miért tárolják klimatizált helyiségekben, ahová még nyáron is csak jól felöltözve megy be az ember? (Azért az igazsághoz hozzá tartozik, hogy légmozgás nélkül ez sem csinál csodát, egy minimális ventiláció kell, hogy a helyben keletkező hőt elvezesse.)
Szobát hűtsd le, ne a PC-t. Lehúzod a redőnyt(ha van), klímát be (ha van).
Ablakra lehet venni áttetsző UV védő fóliát, azzal kevésbé fog melegedni a szobád, mert a fény bejön, az UV meg (részben) visszapattan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!