Lehetséges kívülről is jól lehűteni a PC-t? több lenn
Nem trollkérdés, nekem a szobám ablaka pont a nap felé van, tehát a nap elég sokáig besüt, és ugye emlékeztek hogy tavaly is már milyen extrém melegek voltak nyáron.
Ezért is már most fel akarnák készülni, hogy lehetőleg ne legyen semmi baja majd a setupomnak, ami nem olcsó: rtx3080, i7 10700k,32gb ram stb, és ami hűti jelenleg: a procit egy noctua nh u9s hűti, a gépház Zalman z9 neo, tehát van benne előre beépített 5 ventilátor, de minőségben nem a legjobbak mondjuk. A ház teteje levehető részben, illetve az elejét ki lehet nyitni. És ennyi az egész hűtés. Még van 2 db nagy ventilátorom ami kívülről hűthetné, de tavaly sem hűtöttem vele.
Nem akarom hogy az legyen mint tavaly, hogy 5 percenként ellenőriztem mindig a pct, kívülről a kezemmel, belülről meg a megfigyelő programokkal ugyebár...
Paranoid vagy, ha ilyen szinten ellenőrizned kell a gépet, nehogy mindjárt felrobbanjon.
Ha olyan szinten túlmelegedne, hogy az már káros a működésre, automatikusan le fog állni a gép. Már az 5 venti is megfelelően működik, ha meghagyod a szélcsatornát amivel a meleget el tudják vezetni, a hidegebb környezetit pedig be a házba. A nyitogatás és oldallap levétele ezen a hatásfokon csak rontani fog.
Ilyen szinten pedig nem kell túlaggódni a dolgot.
2
Hát nekem pont hogy jobb lett a hűtése, plusz még halkabb is lett miután levettem az oldalát :D
Próbáld ezt:
18:50-től
Olyan hangos lesz, hogy a szele önmagába lehűti. MZ/X-től lehet rendelni, de előtte érdemes az ablakos számát elmenteni a telefonba 😉
Fordítva ülsz a lovon. Nem a pct kell hűteni hanem a szobádat. Tehetsz bele 16 ventilátor is ha 35 fokos levegot szív be.
És nem légy ennyire paranoiás. Nem kozmunkasok tervezik a gépeket.
Igen. Vegyél egy fagyasztót a szobába és rakd bele a gépet.
Garantáltan hideg marad
1 és 2-es: nem az oldalait veszem le, csak egy kis részt a tetejéből, ami direkt igy van tervezve, meg az elejét ki lehet nyitni, van rajta porszűrő stb
3-as: csak árnyékoló van klíma nincs
5-ös: ez sincs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!