Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lehetséges kívülről is jól...

Lehetséges kívülről is jól lehűteni a PC-t? több lenn

Figyelt kérdés

Nem trollkérdés, nekem a szobám ablaka pont a nap felé van, tehát a nap elég sokáig besüt, és ugye emlékeztek hogy tavaly is már milyen extrém melegek voltak nyáron.

Ezért is már most fel akarnák készülni, hogy lehetőleg ne legyen semmi baja majd a setupomnak, ami nem olcsó: rtx3080, i7 10700k,32gb ram stb, és ami hűti jelenleg: a procit egy noctua nh u9s hűti, a gépház Zalman z9 neo, tehát van benne előre beépített 5 ventilátor, de minőségben nem a legjobbak mondjuk. A ház teteje levehető részben, illetve az elejét ki lehet nyitni. És ennyi az egész hűtés. Még van 2 db nagy ventilátorom ami kívülről hűthetné, de tavaly sem hűtöttem vele.

Nem akarom hogy az legyen mint tavaly, hogy 5 percenként ellenőriztem mindig a pct, kívülről a kezemmel, belülről meg a megfigyelő programokkal ugyebár...

2022. ápr. 19. 15:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
75%

Paranoid vagy, ha ilyen szinten ellenőrizned kell a gépet, nehogy mindjárt felrobbanjon.

Ha olyan szinten túlmelegedne, hogy az már káros a működésre, automatikusan le fog állni a gép. Már az 5 venti is megfelelően működik, ha meghagyod a szélcsatornát amivel a meleget el tudják vezetni, a hidegebb környezetit pedig be a házba. A nyitogatás és oldallap levétele ezen a hatásfokon csak rontani fog.

Ilyen szinten pedig nem kell túlaggódni a dolgot.

2022. ápr. 19. 16:03
 2/13 anonim ***** válasza:
63%
Ha leveszed a gépház oldalait, akkor nem tud huzat kialakulni, ergo rontasz a hűtésén.
2022. ápr. 19. 16:24
 3/13 anonim ***** válasza:
92%
Teszel fel álrnyékolót az ablakra és bekapcsolod a klímát.
2022. ápr. 19. 16:44
 4/13 anonim ***** válasza:
8%

2

Hát nekem pont hogy jobb lett a hűtése, plusz még halkabb is lett miután levettem az oldalát :D

2022. ápr. 19. 16:49
 5/13 anonim ***** válasza:
42%
Vízhűtés hűtőjét kivezetheted falon kívüli árnyékos helyre.
2022. ápr. 19. 16:59
 6/13 anonim ***** válasza:
87%
4,Bocs, de az olyan gép is lehet. Kettesnek igaza van, ha jó a hűtés, akkor jobb, ha zárva van a ház, mint ha nyitva.
2022. ápr. 19. 17:23
 7/13 anonim ***** válasza:
10%

Próbáld ezt:

[link]

18:50-től

Olyan hangos lesz, hogy a szele önmagába lehűti. MZ/X-től lehet rendelni, de előtte érdemes az ablakos számát elmenteni a telefonba 😉

2022. ápr. 19. 17:25
 8/13 anonim ***** válasza:
88%

Fordítva ülsz a lovon. Nem a pct kell hűteni hanem a szobádat. Tehetsz bele 16 ventilátor is ha 35 fokos levegot szív be.

És nem légy ennyire paranoiás. Nem kozmunkasok tervezik a gépeket.

2022. ápr. 19. 17:48
 9/13 anonim ***** válasza:
28%

Igen. Vegyél egy fagyasztót a szobába és rakd bele a gépet.

Garantáltan hideg marad

2022. ápr. 19. 19:55
 10/13 A kérdező kommentje:

1 és 2-es: nem az oldalait veszem le, csak egy kis részt a tetejéből, ami direkt igy van tervezve, meg az elejét ki lehet nyitni, van rajta porszűrő stb

3-as: csak árnyékoló van klíma nincs

5-ös: ez sincs

2022. ápr. 19. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!