Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért lassabb az internet...

Miért lassabb az internet átalakítóval?

Figyelt kérdés

Vettem egy TP-Link UE300 átalakítót a laptophoz, mert nincs rajta ethernet port, és direkt gigabiteset vettem. Na most, miért van az, hogy az 5GHz-es wifi 2x gyorsabb, mint a Cat6-os kábellel átalakítón bevitt internet sebesség?

(Windows 10 Pro, 64bit, minden driver friss)

2022. ápr. 12. 18:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ez esetben az adaptereddel tudnod kellene a gigabitet.
2022. ápr. 12. 20:34
 12/18 anonim ***** válasza:
Pontosan mik a sebességek wifin és kábelen? És mivel mérted?
2022. ápr. 12. 20:35
 13/18 anonim ***** válasza:

Drivert feltelepítetted? Felismerte? Esetleg egy update annak se ártana.

Illetve a kábel az valóban Cat6-os?

2022. ápr. 12. 20:52
 14/18 A kérdező kommentje:

Sziasztok srácok, köszönöm a rengeteg választ, amit adtatok! Drága öcsém sajnos kicsit össze keverte a dolgokat, mert a laptop, amit ő használ, azon van 3 darab 2.0-s USB, és ahogy olvastam itt a dolgokat, mivel én nem nagyon értek ehhez, gondolom első sorban az első válaszadónak lehet igaza. Ha már itt tartunk, esetleg van megoldás, hogy 3.0 kerüljön valamiféle úton módon a laptopjára?

Köszönöm szépen a segítséget mégegyszer!

2022. ápr. 12. 22:16
 15/18 anonim ***** válasza:

Nincs rá megoldás.

De milyen notebook ez amin nincsen LAN csatlakozó és csak 2.0-s USB-k vannak rajta?

Sose láttam ilyet még pedig sokat láttam.

2022. ápr. 12. 22:33
 16/18 A kérdező kommentje:
Ez egy Lenovo Ideapad S145, pontosan nem tudom melyik, de akármelyiket is nézem neten, mindegyiknél azt írja, hogy 2 darab 3.2 gen 1 és 1 darab 2.0 van rajta. Na de ezen 3 darab 2.0 van. Hozzá teszem, nem hivatalos boltban lett vásárolva, hanem eBay. Lehetséges, hogy kicserélték volna a portokat vagy magát az alaplapot?
2022. ápr. 12. 22:44
 17/18 anonim ***** válasza:

Nem hinném.

Miből gondoljátok, hogy 2.0?

Milyen jelölés van az USB portok mellett?

2022. ápr. 12. 22:55
 18/18 A kérdező kommentje:
Na mostmár magam is rá néztem neten is a jelölésekre, és mint kiderült, az usb jel mellett az ss jelölés az super speed-et jelent, de hogy biztosra menjek, usb device tree viewer programot is töltöttem a gépére, egyből kimutatta, hogy van 3.0 benne, és 3 különböző oldalon néztem a teszteket, mindegyik meggyőző volt.
2022. ápr. 13. 08:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!