Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha kiveszem az akkumulátort a...

Ha kiveszem az akkumulátort a laptopból és hálózatról használom, akkumulátornak eshet baja?

Figyelt kérdés

Lehet fura kérdés, de nem igen használom házon kívül a laptopot, így feleslegesnek gondolom, hogy az akku benne van...

Használta, használja valaki így a sajátját? :)

2022. ápr. 12. 08:09
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is így használom. Akku-t néha feltöltöm, de egyébként akku kivehető belőle és mivel csak itthon használom, töltőről megy.
2022. ápr. 12. 08:21
 2/8 anonim válasza:
100%
Nem lesz baja. Sőt jobb az aksinak. Évekig használtam így a laptopot, nem az aksi ment tönkre benne 😃
2022. ápr. 12. 08:32
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz baja, de ne lemerülten rakd el és időnként be kell rakni 5-6 havonta egy kis töltésre/ellenőrzésre.
2022. ápr. 12. 08:44
 4/8 anonim ***** válasza:

Az ok, hogy az akksinak jó, de jó a laptopnak is?

Tudja valaki, hogy a tápegység a teljesítmény csúcsokra van-ebtervezve, vagy a csúcsokat az akksi hidalja át pufferként?

2022. ápr. 12. 08:51
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha ügyesen kirántod az áramkábelt, akkor a túlfesz miatt könnyen búcsút mondhatsz az alaplapnak, ami alaphangon 40e+ÁFA javításra és kb 6-7 hét, vagy új alaplapot rendelnek bele de az meg vígan 100e+, akkor azért annyira nem buli.
2022. ápr. 12. 13:29
 6/8 anonim ***** válasza:
5 mitől lesz túlfesz?
2022. ápr. 12. 13:32
 7/8 anonim ***** válasza:
Igazad van, nem túlfeszültség, hanem túl nagy energiát/teljesítményt kapott, mert pont áthúzott még a végén mikor ki lett rántva a kábel. Az enyém pont így sült ki (odébb toltam egy könyvet az asztalon az meg vitte a kábelt, jejj), az nem volt annyira vicces (meg olcsó sem), szóval inkább hagyom benne az akkut.
2022. ápr. 12. 13:43
 8/8 anonim ***** válasza:
7 jól teszed, szerintem sem éri meg kivéve babusgatni az akksit. Amelyik jó az használat mellett is sokáig bírja. 8 éve vettem egy használt thinkpadet új akksival, még ma is megy 2 órát akksiról. Más már a gépet is kidobta volna.
2022. ápr. 12. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!