Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Azt mondták próbáljam hálózatr...

Azt mondták próbáljam hálózatról használni, de hogyan?

Figyelt kérdés

Most vettem egy laptop-ot és mondták a boltban hogy inkább használjam hálózatról, viszont újabb fajta és nem lehet az akkut kivenni.

Ha meg úgy használom hálózatról, szinte felszáll, olyan hangot ad ki..

Meg persze felmelegszik.

2021. szept. 23. 16:19
1 2
 1/14 Ypszilon1980 ***** válasza:
46%
hogy mi?
2021. szept. 23. 16:23
 2/14 anonim ***** válasza:
Azért akar felszállni, mert melegszik és beindulnak a ventik. Milyen felületen használod?
2021. szept. 23. 16:38
 3/14 A kérdező kommentje:

Hát mondták a boltban hogy inkább használjam a laptopot hálózatról, akkor nem fog olyan hamar tönkremenni az aksi. Viszont ha úgy használom, olyan mintha “fel akarna szállni” gondolom a ventillátor miatt.

És hogy akkor használjam úgy mint a telefont, hogy akkor töltöm, mikor kell?

Nem lesz jobban baja az akkumlátornak?

2021. szept. 23. 16:40
 4/14 A kérdező kommentje:

Az ágyon használtam most..

2021. szept. 23. 16:41
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Akkor az a gond!

A szllőzőrácsokat letakartad és nem tudott magának levegőt szívni...

2021. szept. 23. 16:43
 6/14 anonim ***** válasza:

Úgy ahogy mondja, esetleg érdemes nézni valami hűtést neki, ha kemény felületen is melegszik. Az akkuval meg ne foglalkozz, van benne védelem.

[link]

2021. szept. 23. 16:46
 7/14 anonim ***** válasza:
Előttem már leírták, hogy mi a gond. Ügyelni kell, hogy a szellőző nyílások szabadon legyenek. Ha mindenképen ágyon akarod használni, akkor legyen alatta valami kemény felület, amelyre teljes egészében ráfekszik.
2021. szept. 23. 16:50
 8/14 anonim ***** válasza:
63%

A laptopok töltését nagyon precíz töltőáramkörök vezérlik. Azért melegszik fel, mert töltődik az aksi. A hangosság pedig valóban a venti felpörgése, hogy levezesse a hőt. Amint elér egy adott töltöttségi szintet az aksi, a vezérlőelektronika lekapcsolja a töltést és csak akkor kapcsol vissza, ha ismét az adott töltöttségi szint alá esik. (Az én laptopom pl. 100%ig töltődik, aztán lekapcsol és csak 90%-nál kezd el újra tölteni, akkor megint felnyomja 100-ig és lekapcsol) De ha jól tudom, van ahol az igénybevétel is módosíthatja ezt. Pl. egy videojátéknál gyorsabban merül az aksi és optimálisabb folyamatosan tölteni a laptopot mint pár percenként visszakapcsolgatni a töltést.

TL;DR: Nem károsodik az aksi a folyamatos töltőn lét miatt.

2021. szept. 23. 16:53
 9/14 anonim ***** válasza:

Kicsit megzavarodtam.

Mért kéne kivenni az akkut?

Töltés alatt hátheti a ventilátor az akkut, ettől lehet hangosabb.

Akkuról is menni fog a venti ha olyan a terhelés.

Egyébként hálózatról más energiahatékonysági beállításokat használ. Bőkezűbben engedi a gépet dolgozni, amitől melegszik és hűteni kell ami hangal jár.

2021. szept. 23. 16:55
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

És azt hogy automatikusan ne töltsön, majd utána megint, azt valahol be kell állítani?

2021. szept. 23. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!