Azt mondták próbáljam hálózatról használni, de hogyan?
Most vettem egy laptop-ot és mondták a boltban hogy inkább használjam hálózatról, viszont újabb fajta és nem lehet az akkut kivenni.
Ha meg úgy használom hálózatról, szinte felszáll, olyan hangot ad ki..
Meg persze felmelegszik.
Hát mondták a boltban hogy inkább használjam a laptopot hálózatról, akkor nem fog olyan hamar tönkremenni az aksi. Viszont ha úgy használom, olyan mintha “fel akarna szállni” gondolom a ventillátor miatt.
És hogy akkor használjam úgy mint a telefont, hogy akkor töltöm, mikor kell?
Nem lesz jobban baja az akkumlátornak?
Az ágyon használtam most..
Akkor az a gond!
A szllőzőrácsokat letakartad és nem tudott magának levegőt szívni...
Úgy ahogy mondja, esetleg érdemes nézni valami hűtést neki, ha kemény felületen is melegszik. Az akkuval meg ne foglalkozz, van benne védelem.
A laptopok töltését nagyon precíz töltőáramkörök vezérlik. Azért melegszik fel, mert töltődik az aksi. A hangosság pedig valóban a venti felpörgése, hogy levezesse a hőt. Amint elér egy adott töltöttségi szintet az aksi, a vezérlőelektronika lekapcsolja a töltést és csak akkor kapcsol vissza, ha ismét az adott töltöttségi szint alá esik. (Az én laptopom pl. 100%ig töltődik, aztán lekapcsol és csak 90%-nál kezd el újra tölteni, akkor megint felnyomja 100-ig és lekapcsol) De ha jól tudom, van ahol az igénybevétel is módosíthatja ezt. Pl. egy videojátéknál gyorsabban merül az aksi és optimálisabb folyamatosan tölteni a laptopot mint pár percenként visszakapcsolgatni a töltést.
TL;DR: Nem károsodik az aksi a folyamatos töltőn lét miatt.
Kicsit megzavarodtam.
Mért kéne kivenni az akkut?
Töltés alatt hátheti a ventilátor az akkut, ettől lehet hangosabb.
Akkuról is menni fog a venti ha olyan a terhelés.
Egyébként hálózatról más energiahatékonysági beállításokat használ. Bőkezűbben engedi a gépet dolgozni, amitől melegszik és hűteni kell ami hangal jár.
Köszönöm a válaszokat!
És azt hogy automatikusan ne töltsön, majd utána megint, azt valahol be kell állítani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!