Honnan tudjam hogy milyen hardver kell a gépre letölteni?
Szeretném gyárira állítani mivel a windows újratelepítése után (előtte virust kaptam be) egyszerűen ha játszok (roblox) a processzor 100%on fut, és mozogni se enged, eddig pedig simán ment. Vírusirtó nem érzékelt semmit már (malware, defender), így gondoltam minden oké, de játszani meg már nem tudok rajta :/
Nem értek semmit a gépekhez, így tanácstalan vagyok, szervízbe meg nem tudok jelenleg menni pénzhiány és távolság miatt sem
stem Information
------------------
Time of this report: 4/11/2022, 23:54:02
Machine name: DESKTOP-L1T9V61
Machine Id: {4DEE945A-4997-4D80-A75F-67893DE96615}
Operating System: Windows 10 Home 64-bit (10.0, Build 19044) (19041.vb_release.191206-1406)
Language: Hungarian (Regional Setting: Hungarian)
System Manufacturer: ASUSTeK COMPUTER INC.
System Model: VivoBook 15_ASUS Laptop X540MA_X540MA
BIOS: X540MA.314 (type: UEFI)
Processor: Intel(R) Celeron(R) N4100 CPU @ 1.10GHz (4 CPUs), ~1.1GHz
Memory: 4096MB RAM
Available OS Memory: 3918MB RAM
Page File: 3280MB used, 2046MB available
Windows Dir: C:\WINDOWS
DirectX Version: DirectX 12
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: 120 DPI (125 percent)
System DPI Setting: 120 DPI (125 percent)
DWM DPI Scaling: UnKnown
Miracast: Not Available
Microsoft Graphics Hybrid: Not Supported
DirectX Database Version: 1.0.8
DxDiag Version: 10.00.19041.0928 64bit Unicode
Ha gyárira állítom, akkor magától visszatölti a windows vagy külön kell nekem megcsinálni cd-ről vagy pendriveról?
Hány GB cd kell a windows 10, mivel a max amim van az 4,7GB..
Ha gyárira állítom tudom minden elveszik majd, szóval elvileg akkor olyan lesz mintha most vettem volna, és vírusmentes, szóval akkor ismét tudnék játszani vele ugy ahogy eddig?
Bocsi ezt a sok kérdést, de tényleg síkhülye vagyok ha a számításteknika a téma
"Ha gyárira állítom, akkor magától visszatölti a windows vagy külön kell nekem megcsinálni cd-ről vagy pendriveról, és a drivereket is magamtól kell rátennem?"
Általában a Windows automatikusan beszerzi magának a meghajtóprogramokat.
Ha nem így lenne (nem lenne hang, nem lenne net, a képernyő kis felbontással jelenne meg, az eszközkezelő - [link] - tele lenne ismeretlen eszközökkel), akkor a #1-es hozzászólásom a 4. pontjában szereplő linkről összeszedhetőek - 1 GB alatt van az összes meghajtóprogram, szóval egy mostanság kapható pendrivera vidáman ráfér az összes.
"Ha gyárira állítom tudom minden elveszik majd, szóval elvileg akkor olyan lesz mintha most vettem volna, és vírusmentes, szóval akkor ismét tudnék játszani vele ugy ahogy eddig?"
Az alapállapotba visszaállítással is igen, annak kellene lennie.
Az alapállapotba visszaállítással is igen, annak kellene lennie.
"Ha gyárira állítom tudom minden elveszik majd, szóval elvileg akkor olyan lesz mintha most vettem volna, és vírusmentes, szóval akkor ismét tudnék játszani vele ugy ahogy eddig?"
Szóval inkább rakjam alaphelyzetbe mintsem gyárit alkalmazzak? Ha alapra rakom, akkor nekem ugye nem kell semmit sem leszedni sehonnan rá, magától helyrerakja magát?
#12/#13:
3 lehetőséged van:
1. Windows felújítása (#2-es hozzászólás 2. pontján belinkelt leírás első része): ez esetben megmaradnak a személyes állományaid.
2. Windows alaphelyzetbe állítása (#2-es hozzászólás 2. pontján belinkelt leírás második része): ez esetben nem maradnak meg a személyes állományaid
3. Újratelepítés telepítőmédiumról: ezt a Windows oldaláról elérhető telepítőmédiummal:
vitelezhető ki - ehhez minimum 8 GB-os USB-meghajtóra/pendrivera vagy kétrétegű DVD-re van szükséged - viszont ez mindent legyalul és némi hozzáértést/tapasztalatot igényel, így ezt nem javaslom.
Mindhárom telepítési módnál, optimális esetben a Windows automatikusan beszerzi a meghajtóprogramokat. Ha nem így lenne, akkor kell fordulni a #2-es hozzászólás 4. pontjában említett oldalhoz.
Ezt a videót néztem tegnap: https://www.youtube.com/watch?v=rCeyG1OsatQ
De nem nagyon értem mit mond, annyit kivettem hogy ha ezt csináljuk, akkor olyan lesz mintha új lenne a gép, de nem tudom kell e windows hozzá i mean pendrive vagy bármi, vagy magától rárakja
Egyetértek a #16-os hozzászólóval: nem kell túlbonyolítani.
Biztos ami biztos a fontos állományaidat mentsd ki (USB-s meghajtóra, pendrivera, másik gépre, felhőtárhelyre), a #2-es hozzászólásom 4. pontjában megadott Asus oldalról szedd le a meghajtóprogramokat, majd a #2-es hozzászólásom 1. pontjában belinkelt útmutató alapján hajtsd végre az alaphelyzetbe állítást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!