Honnan tudjam hogy milyen hardver kell a gépre letölteni?
Szeretném gyárira állítani mivel a windows újratelepítése után (előtte virust kaptam be) egyszerűen ha játszok (roblox) a processzor 100%on fut, és mozogni se enged, eddig pedig simán ment. Vírusirtó nem érzékelt semmit már (malware, defender), így gondoltam minden oké, de játszani meg már nem tudok rajta :/
Nem értek semmit a gépekhez, így tanácstalan vagyok, szervízbe meg nem tudok jelenleg menni pénzhiány és távolság miatt sem
stem Information
------------------
Time of this report: 4/11/2022, 23:54:02
Machine name: DESKTOP-L1T9V61
Machine Id: {4DEE945A-4997-4D80-A75F-67893DE96615}
Operating System: Windows 10 Home 64-bit (10.0, Build 19044) (19041.vb_release.191206-1406)
Language: Hungarian (Regional Setting: Hungarian)
System Manufacturer: ASUSTeK COMPUTER INC.
System Model: VivoBook 15_ASUS Laptop X540MA_X540MA
BIOS: X540MA.314 (type: UEFI)
Processor: Intel(R) Celeron(R) N4100 CPU @ 1.10GHz (4 CPUs), ~1.1GHz
Memory: 4096MB RAM
Available OS Memory: 3918MB RAM
Page File: 3280MB used, 2046MB available
Windows Dir: C:\WINDOWS
DirectX Version: DirectX 12
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: 120 DPI (125 percent)
System DPI Setting: 120 DPI (125 percent)
DWM DPI Scaling: UnKnown
Miracast: Not Available
Microsoft Graphics Hybrid: Not Supported
DirectX Database Version: 1.0.8
DxDiag Version: 10.00.19041.0928 64bit Unicode
Ha gyárira állítom, akkor magától visszatölti a windows vagy külön kell nekem megcsinálni cd-ről vagy pendriveról?
Hány GB cd kell a windows 10, mivel a max amim van az 4,7GB..
Ha gyárira állítom tudom minden elveszik majd, szóval elvileg akkor olyan lesz mintha most vettem volna, és vírusmentes, szóval akkor ismét tudnék játszani vele ugy ahogy eddig?
Bocsi ezt a sok kérdést, de tényleg síkhülye vagyok ha a számításteknika a téma
1. Hardvert nem tudsz letölteni. Hardver az fizikai eszköz - alaplap, processzor, memória, videokártya, tápegység - amit meg tudsz venni, kézbe tudsz fogni.
2. Mivel Windows 10-ről van szó, van lehetőséged a személyes állományok törlése nélküli felújításra:
ami csak a rendszerállományokat telepíti újra. Viszont ha a személyes állományaid között vannak futtatható állományok, akkor azok újboli futtatásával újrafertőzheted a rendszered - ezért érdemes a személyes állományaidat minimum a Windows 10 beépített Defender víruskeresőjével átellenőrizni.
3. Ha teljesen újra akarod telepíteni van lehetőséged "visszaállítás alapállapotba" (lásd az előző pontot) - viszont az törli a személyes állományaidat is - azokat érdemes az alapállapotba állítás előtt lementeni (USB-s külső meghajtóra, pendrivera, stb...).
4. A Windows 10 Update általában automatikusan telepíti a meghajtóprogramokat (drivereket). Ha nem telepítene fel mindent, akkor az ASUS oldaláról:
összevadászhatod azokat.
Ezt a gépet szerintem akkor sem tudnád nagyon bővíteni, ha akarnád, processzort (amitől gyorsabb lenne) eleve nem lehet cserélni notebookban (és ugye drága is lenne egy jó). Talán a háttértárat (ami régen merevlemez volt, ma inkább SSD) kicserélheted nagyobbra, ha kevés lenne a hely, és nincs beépítve.
Gyanítom, hogy programot nem telepítettél pl. a Dokumentumok mappába, így szerintem nyugodtan állítsd alaphelyzetbe úgy, hogy megmaradnak a saját fájljaid. Sok beállítás így is elveszik majd, és mivel a processzorod elég gyenge, sokkal jobb működésre azért ne számíts. Nem arra készült, hogy komolyabb játékokat futtasson az ember.
A kérdéseim ugyanazok mint eddig:
Ha gyárira állítom, akkor magától visszatölti a windows vagy külön kell nekem megcsinálni cd-ről vagy pendriveról, és a drivereket is magamtól kell rátennem?
Hány GB cd kell a windows 10, mivel a max amim van az 4,7GB..
Ha gyárira állítom tudom minden elveszik majd, szóval elvileg akkor olyan lesz mintha most vettem volna, és vírusmentes, szóval akkor ismét tudnék játszani vele ugy ahogy eddig?
Nincs mihez leszedni drivereket. A Windows telepítője egy külön rendszerpartíción van, nem kell külön letölteni, ha már fent van, amúgy is DVD vagy pendrive kellene, nem CD, elég a helyreállítás, ami újratelepítést jelent.
"Ha gyárira állítom tudom minden elveszik majd...?" - Lényegében igen, egyedül a saját fájljaidnál ajánlja fel, hogy kellenek-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!