Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik monitort választanátok?

Melyik monitort választanátok?

Figyelt kérdés

ASUS VG248QG

-TN panel

-165 Hz

-Full hd

-0,5 ms válaszidő

-350 cd/m2 fényerő

-24 inch

-65 Watt fogyasztás

-Nvidia G-Sync támogatás

-állítható magasság és forgatható

-ára a legolcsóbb helyen 72990 ft

ASUS VG249Q

-IPS panel

-144 Hz

-Full hd

-1ms válaszidő

-250 cd/m2 fényerő

-23,8 inch

-16 Watt fogyasztás

-Amd FreeSync támogatás

- állítható magasság és forgatható

-ára a legolcsóbb helyen 69990 ft

2022. ápr. 10. 10:37
A kérdező szavazást indított:
ASUS VG249Q
ASUS VG248QG
10 szavazat
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Természetesen jöhet az indoklás is hogy miért azt amit.
2022. ápr. 10. 10:37
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Én a másodikat (szavazásban elsőt), mert:

- Nekem fontos az IPS panel (leginkább döntő indok)

- A 144 Hz-et is alig lehet emberi áron kapható hardverrel kihajtani

- Nem játszom olyan gyakran és olyan szinten, hogy lényeges legyen az a 0.5 ms válaszidő

- A fényerő bőven megfelel ennél a monitornál is

- FPS korlátozáshoz RivaTuner-t használok, plusz a FreeSync használható Nvidia kártyákkal is

De akik csak játékra használják a gépet (akár komoly szinten) és nem leginkább grafikai munkára, nekik valószínűleg az első (szavazásban második) monitor lesz a jobb választás.

(Megj: Az IPS színhelyesebb, mint a TN és jobb a betekintési szöge)

2022. ápr. 10. 10:47
 3/17 Pelenkásfiú ***** válasza:
Én konkrétan visszaküldtem egy ASUS VG248QG-t, annyira rossz volt rajta a kép. Úgy döntöttem, soha többet TN, és inkább márkát is váltottam: LG-re.
2022. ápr. 10. 10:53
 4/17 A kérdező kommentje:
#3 hibás lehetett? Mert youtube videókon abszolút nem tűnik rossznak.
2022. ápr. 10. 11:14
 5/17 A kérdező kommentje:
#1 ezt amúgy nem értem hogy akkor miért nem írják oda hogy nem csak amd kártyákkal lehet a FreeSyncet kihasználni? Fura...
2022. ápr. 10. 11:15
 6/17 A kérdező kommentje:
#1 8 fok az eltérés a betekintési szögben a két monitor között. Elhanyagolható... A színhelyességet nem tudom sajnos mert nem igazán tudom összehasonlíani őket. Még youtubeon sem találtam olyan videót ami ezt a kettőt hasonlítaná össze. Egyébként a fogyasztás ami nekem elég szembetűnő. A 249 sokkal kevesebbet eszik.
2022. ápr. 10. 11:20
 7/17 Pelenkásfiú ***** válasza:
100%

"miért nem írják oda hogy nem csak amd kártyákkal lehet a FreeSyncet kihasználni"

Mert nem mindegyik Nvidia kártya támogatja. Csak GTX 1000-es szériától felfelé.

Valamint amikor engedélyezed, akkor kapsz is egy figyelmeztetést, hogy ez nem 100%-os kompatibilitás, mint a G-Sync esetén.

2022. ápr. 10. 11:38
 8/17 A kérdező kommentje:
Á értem.
2022. ápr. 10. 12:01
 9/17 anonim ***** válasza:

#5 Pelenkásfiú leírta az indokot. Meg hát ugye nyilván nem egy 960-al szeretnéd döngetni 144 FPS-el a Cyberpunkot.

#6 Ez azért így nem teljesen igaz. Ugyanannál a betekintési szögnél az IPS szebb lesz, jobban látható. A fogyasztás szerintem csak elírás... Esélytelen, hogy csak 15W-ot fogyasszon. Szerintem ugyanúgy 65W-os.

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy inkább a 165Hz-es monitorra pályázol. Vedd azt, ha szimpatikusabb. Nekünk más fontos, mint neked.

2022. ápr. 10. 12:03
 10/17 A kérdező kommentje:
#9 nem pályázok még egyikre sem. Nem tudok dönteni. Ez a betekintési szög mondom hogy elhanyagolható mert nem oldalról nézve játszik az ember hanem szembe ül a monitorral. Nem elírás a fogyasztás több helyen is ennyit találtam. Most olvastam a hivatalos oldalán hogy adaptive synces is a monitor szóval a 20 meg 30 as Nvidia kártyákkal is jóban van. Mondjuk ez nem baj mert valószínűleg egy 3060ti vagy 3070ti lesz a kártya majd nekem.
2022. ápr. 10. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!