Melyik monitort választanátok?
ASUS VG248QG
-TN panel
-165 Hz
-Full hd
-0,5 ms válaszidő
-350 cd/m2 fényerő
-24 inch
-65 Watt fogyasztás
-Nvidia G-Sync támogatás
-állítható magasság és forgatható
-ára a legolcsóbb helyen 72990 ft
ASUS VG249Q
-IPS panel
-144 Hz
-Full hd
-1ms válaszidő
-250 cd/m2 fényerő
-23,8 inch
-16 Watt fogyasztás
-Amd FreeSync támogatás
- állítható magasság és forgatható
-ára a legolcsóbb helyen 69990 ft
Én a másodikat (szavazásban elsőt), mert:
- Nekem fontos az IPS panel (leginkább döntő indok)
- A 144 Hz-et is alig lehet emberi áron kapható hardverrel kihajtani
- Nem játszom olyan gyakran és olyan szinten, hogy lényeges legyen az a 0.5 ms válaszidő
- A fényerő bőven megfelel ennél a monitornál is
- FPS korlátozáshoz RivaTuner-t használok, plusz a FreeSync használható Nvidia kártyákkal is
De akik csak játékra használják a gépet (akár komoly szinten) és nem leginkább grafikai munkára, nekik valószínűleg az első (szavazásban második) monitor lesz a jobb választás.
(Megj: Az IPS színhelyesebb, mint a TN és jobb a betekintési szöge)
"miért nem írják oda hogy nem csak amd kártyákkal lehet a FreeSyncet kihasználni"
Mert nem mindegyik Nvidia kártya támogatja. Csak GTX 1000-es szériától felfelé.
Valamint amikor engedélyezed, akkor kapsz is egy figyelmeztetést, hogy ez nem 100%-os kompatibilitás, mint a G-Sync esetén.
#5 Pelenkásfiú leírta az indokot. Meg hát ugye nyilván nem egy 960-al szeretnéd döngetni 144 FPS-el a Cyberpunkot.
#6 Ez azért így nem teljesen igaz. Ugyanannál a betekintési szögnél az IPS szebb lesz, jobban látható. A fogyasztás szerintem csak elírás... Esélytelen, hogy csak 15W-ot fogyasszon. Szerintem ugyanúgy 65W-os.
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy inkább a 165Hz-es monitorra pályázol. Vedd azt, ha szimpatikusabb. Nekünk más fontos, mint neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!