Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért fagy le a gép?

Miért fagy le a gép?

Figyelt kérdés
Ha kedve van egyszerűen csak lefagy a hang beakad.csak a reset segít.Nem mindig de naponta megszokta csinálni.Buherált xp-m van lehet emiatt?Vagy kevés lenne 1 gb ram és sok mindent csinálok egyszerre? nem nagyon tudom mi lehet a baj.thx
2010. szept. 14. 23:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
1 GB RAM nagyon kevés.
2010. szept. 14. 23:35
 2/12 anonim ***** válasza:
Kevés xp-re? Én éveken keresztül 256 MB -al neteztem, játszottam, stb. Most 768 van és semmi gondom nincs. Lehet, hogy kell hozzá egy nagyon kicsi türelem de nem a rammal van baj. Szerintem nézd át a feladatkezelőből, hogy mi nyeli el a legtöbb ramot és lődd ki, ha nem tudod mi az. Lehet, hogy vírus és eszi a ramodat folyamatosan. Illetve ellenőrizd, hogy miket indít el a windows amikor bekapcsolod a gépet, (Futtatás-ms config-(utolsó vagy utolsó előtti fül) ha ez se megy szerintem mindenképp megér egy xp reinstallt.
2010. szept. 15. 00:03
 3/12 anonim ***** válasza:

Aki azt mondja, hogy 1 GB ram kevés, az nagyjából 1 évvel ezelőtt látott először számítógépet, akkor is csak képen :D

Az XP még 128 Mb rammal se fagy, csak marha lassú. A buherált XP veszélyes dolog az instabilitása miatt, a buheráló rendszerint nem a tényleg hatékony dolgokat buherálja, hanem ami saját magának szubjektív fontos (registry kivétele a kernelből, szolg. tiltása, stb).

A hirtelen fagyást általában a bios hibás babrálása okozhatja (szorzó, fsb túlhúzás), vagy memória beállítás és/vagy fizikai hiba. De mindenképp javasolt egy reinstall normál xp-vel, esetleg egy "load bios default" opció. Ha eztán is csinálja, akkor ideiglenes ram-csere.

2010. szept. 15. 11:28
 4/12 anonim ***** válasza:

"Ha kedve van egyszerűen csak lefagy a hang beakad."

Régi a tápegység, elöregedett, már nem bír annyit, mint újkorában, ezért valamelyik részegység nem kap megfelelő erősségű áramot, és ez bezavarja a működést.

Vagy:

Poros a gép procija, eltömődött a porcicáktól, nincs megfelelő hűtése, lefagy, a részegység meg adja tovább/újra és újra az adatokat a hangszórónak.

Vagy:

Valami program nem lép ki megfelelően a háttérben, ez akaszthatja ki a hangot ( megy tovább a zene egy részlete, vagy kattog, sípol...) Először CTRL+ALT+DEL.

Ha bejön az eszközkezelő, meg lehet ott nézni, hogy mi fagyott le, vagy használ túl sok erőforrást, amitől a többi progid " befagy ".

"Buherált xp-m van lehet emiatt?Vagy kevés lenne 1 gb ram és sok mindent csinálok egyszerre?"

Buherált az mennyire buherált? teljesen belenyúltak? Minden létező frissítést beleintegráltak, +50 000 drivert raktak bele? Ez változó. Van olyan xp-m ami 4.3 Giga, de nincs vele semmi problémája egyik ismerősömnek sem, mert olyan ember készítette, aki tényleg ért is hozzá.

1 Gb elég sok mindenre, Xp ráadásul szinte a végletekig butítható, ezáltal elég kevés erőforrás használ a működéshez, több marad más programoknak. Az én reg.-adatbázisom per pillanat 12,5 Mega. Alapban memóriából 169 Mb.-ot eszik és 1 %-ot a prociból.

Én azt javaslom, hogy vidd el egy szervízbe és ott szakszerűen ki fogják tisztítani, hiszen olyankor szokott legtöbbször előfordulni, hogy kifagy a gép, ha valamelyik részegysége (proci, videókártya...) túlmelegszik, és kiakad. Nem minden esetben tud a rendszer kilépni figyelmeztetéssel.

Tápot ellenőriztesd..

Ha egyik sem, akkor:

-Ccleaner (hibák után keres a regisztrációs adatbázisban, és a felesleges fájlokat is törli a lemezről.)

-töredezettség mentesítés ( Pl.: O@O Defrag )

-Használj egy windows optimalizáló progit (Pl.: Ashampoo tuneup )

Ha ezek sem segítenek, akkor sajnos a windows-od kell újratelepíteni. Lehetőleg "szűz" telepítés legyen, ne frissítés.

2010. szept. 15. 11:34
 5/12 A kérdező kommentje:
a gép még nagyjából új minden alkatrész nemrég lett összerakva a windowst minél előbb le akarom cserélni de nem tudom honnan szerezek rendes xp-t megvenni nem akarom annyiért...amúgy a winbe rengeteg driver van bene alap programokat telepít mint pl amiket temondtál o&o defrag ccleaner és wista style(megjegyzem másnak nemvolt vele problémája).a hőt hogy tudnám megnézni úgy tudom everest képes rá de nem találtam. a tisztitást meg majd elvégzem kicsit kitakaritom...és a kevés ramra úgy értetem hogy pl sok program msn es webcam,mmo rpg kisablakban (akár 2 is egyszerre),zene,skipe,torrent... etől nem akadhat le?
2010. szept. 15. 15:43
 6/12 anonim ***** válasza:
Nekem a Rendszergazdai fiók szokott fagyni, de azért, mert hosszú percekig általános ellenőrzést tart az Eset Smart Security. Ki kell várni, amíg végez, különösen a karantént ellenőrzi sokáig. Valamit valamiért.
2010. szept. 15. 18:58
 7/12 anonim ***** válasza:

A hőt a speedfan nevű progival lehet megnézni, azzal lehet állítani a ventillátor sebességét is, ha akarod.

Nézi a proci-, winyó-,alaplap-hőmérsékletet is ( feltéve, hogy van bennük szenzor).

Msn -el sok mindenkinek baja van, érdekes vÍrusokat képes "benyalni a drága". Nekem már nincs is a gépemen, mert régen a problémáim nagy többségét ez a progi okozta. Skype-t néha használom, de a legjobban a Gmail videó és audiócsevegőjével szoktam tartani a kapcsolatot a többi ismerősömmel.

2010. szept. 16. 08:40
 8/12 A kérdező kommentje:
de sokan csak msn en vanak... avastom van (most épp de lelesz cserélve) hát nem tudom mitől lehet ésha tennék rá emelé az xp mellé egy win7et is? akkor kiderülne hogy a windows miatt van-e nem?
2010. szept. 16. 12:12
 9/12 anonim ***** válasza:
Két operációs rendszer erre a gépre? Csigalassú lesz, különösen a Windows7.
2010. szept. 17. 13:18
 10/12 A kérdező kommentje:
akkor mit csináljak "nagymester"?
2010. szept. 19. 00:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!