Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan ellenőrízhetjük, hogy...

Hogyan ellenőrízhetjük, hogy belefér-e a gépházba a tápegység?

Figyelt kérdés
Ha jól tudom a tápoknál is van ATX méretű, illetve a gépházaknál is (de ez az alaplapokra érti). Hogyan lehet ellenörizni? Milyen adatot figyeljek? Az Evga Supernova GOLD 650GA belefér egy Zalman S4-be?

2022. márc. 31. 18:10
 1/5 anonim ***** válasza:
86%
A méretei alapján
2022. márc. 31. 18:15
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Gyártó honlapján könnyen meg tudod nézni az alkatrészek méreteit/ befogadóképességüket.

A Zalman S4-es házad max 180mm-es PSU-t tud fogadni, a kinézett darabod pedig 150mm hosszú.

Amúgy biztos jól meggondoltad az S4-et? Nem annyira nyitott az eleje, nem tud annyi levegőt beszívni elől a géped. Csak azokon az oldalsó nyílásokon kap levegőt. Ha komoly munkára, játékra van használva akkor ajánlott jól szellőző házba tenni.

Nekem S2 TG van, Bitfenix Gold 550W-os PSU-val. Az 140mm hosszú, van is még mögötte hely mivel az is 180-ig tud fogadni tápot.

Forrás:

[link]

[link]

2022. márc. 31. 18:23
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Tápegységnél is megvan adva, hogy milyen formátum. A hagyományos azaz ATX.

Ezzel nem kell foglalkoznod, ha csak nem valami vékony, mini pc-t építesz amibe esetleg kisebb táp kell.

2022. márc. 31. 18:24
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszii. :) Sajnos már a ház megvan és hozzá nézek tápot. Játékra használom, de eddig ahogy néztem a hőfokokat nem borzasztóak.
2022. márc. 31. 19:18
 5/5 anonim ***** válasza:

Többnyire átlag felhasználásra ATX méretűek a tápok, tehát minden ATX szabvány gépházba beférnek.

Ami kérdésesebb lehet, bár manapság talán már annyira nem probléma, hogy alul vagy felül van a táp. Mert bizonyos tápok ha túl rövid kábelezésűek okozhatnak meglepetést egy alsó tápos gépház esetében (van tapasztalatom e téren, egyszer megszívtam eléggé emiatt).

2022. ápr. 1. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!