Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tudnátok nekem egy alaplap...

Tudnátok nekem egy alaplap proci ramm felosztást mondani 250.000 ft alatt?

Figyelt kérdés
Játékra szeretnék egy nagyon időtálló gépet összerakni, a vga az RTX3080 vagy RX 6900XT lesz (még várok picit az ár ingadozás miatt)… ehhez mérten kellene a proci… nem lényeg hogy csili vili rgb legyen, proci hűtő az Dark Rock Pro4 öröklődik, szoval sokat eltakar, lényegében csak a vga fog látszódni.

2022. márc. 24. 21:22
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Valami normális Z690-es lap, i7-12700KF, 2x16GB DDR4-3800/4000 :)
2022. márc. 24. 23:38
 2/5 A kérdező kommentje:
Értem, szóval inkább 12. Gen ddr4 el a leg ésszerűbb? Egyébkénn a KF és a sima K között csak az igpu a külömbség, vagy teljesítmény is van?
2022. márc. 25. 00:17
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a DDR4 most olcsó és egy rendesen meghajtott DDR4 jobb játékra, mint egy kommersz DDR5 ( az igazán pattogós DDR5-6xxx meg csillagászati áron van ).

A K és a KF között csak az IGP az eltérés, ha kell valamire az IGP akkor választhatod a K-t is.

Az alaplapból érdemes normálisabbat venni ( ha van bőven keret ) mert a 13gen talán előrelépés lesz nem csak teljesítményben hanem fogyasztásban is és akkor később a 12700K/KF-t tudod 13700/13900K/KF-re cserélni az meg a következő 5-7 évben tuti elég :D

2022. márc. 25. 01:33
 4/5 A kérdező kommentje:
Szerintem elég lesz nekem jó pàr évig a 12700, mert én tényleg csak játszom, semmi komoly dolog ami miatt szükségem lenne erősebbre.. de köszi az infót, majd nézem valami Aorus vagy Strix lapot azok biztosabban jobbak mint az átlag, köszi szépen! 😊
2022. márc. 25. 02:06
 5/5 anonim ***** válasza:
4: Pont a játékok zabalják leginkább a gépet. Bár nem tudom milyen játékokat használsz. De nekem a munkás gépem a RAM méretét leszámítva kisebb mint a haver játszós gépe. És én tervezek, programozok, fejlesztek, sokszor futtatok FEM-et, különböző adatfeldolgozó kiértékelő programokat. Ezek gép igénye leszámítva a RAM-ot kisebb mint akárcsak egy közepes játék programé. Nyilván aki blenderben dolgozik és 3D térmodelleket, animációkat gyárt ott más. De sok esetben a játszós gépek erősebbek.
2022. márc. 25. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!