Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » PCX-ről rendeljek PC-t?

PCX-ről rendeljek PC-t?

Figyelt kérdés

2022. márc. 23. 07:47
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Fontold meg, kívülről profi cégnek tűnik, ám az én gépemnél rengeteget kellett vacakolni mire üzembiztos lett.

Január közepén rendeltem. A kiválasztott CPU hűtő nem fért bele a házba, holott a weblap adatai szerint maradt volna 12mm. Ajánlottak egy másikat ami még nagyobb volt (no comment) visszaírok, hogy ez tuti nem fér bele, erre jön a válasz: akkor nagyobb gépházat tudnának ajánlani. A választott gépházam Zalman S2 TG, nem mondanám túl aprónak, elfér benne minden.

Hírdetik minden platformon, hogy szereltess velük, tesztelnek mindent. A valóság az, hogy nekem átadtak kapásból egy RAM hibás gépet. Már a Windows telepítő is folyton kifagyott, sőt Memtest86 (pendriveról bootolod, 10 perc alatt megmondja, hogy van-e hiba) is egyből jelezte, hogy gáz van. Alaplap gyártója szerint (Asus TUFGaming b660m ed4) kompatibilis a RAM. Xmp-t azóta sem tudom bekapcsolni, manuálisan kellett biosban beállítgatni mindent. A megvásárolt 3600MHz ramokat 3400MHz-n tudom most is csak futtatni, felette instabil.

Első találkozásnál a Dunaplázában elfelejtik átadni a DVI-VGA átalakítót aztán meg rajtam keresik, hogy biztos az alaplap dobozában van, találjam már meg. Mikor meg visszaviszem a gépet előkerül a pult alól.

Az már csak apróság, hogy Aura sync-esnek jelölt (bárhogy állíthatod a színét) processzorhűtő valójában csak egy szivárványt tud.

Helyszíni javítás nincs a Dunaplázában, de legalább az eladó srác képben volt, letesztelte ő is helyben.

2022. márc. 23. 08:08
 2/7 anonim ***** válasza:

#megértem a frusztráltságod, és a hátam közepére nem kívánom a PCX-et, de ez ennél azért bonyolultabb(laptopot vettem ami az istenért sem akart bootolni, két hónap után kaptam másikat, amiben meg szar volt a lemezmeghajtó. Plusz az egész ügyintézés telefonon ment email helyett, ettől is a falnak tudnék menni, mindenkinek jobb ha kihagyjuk a "hát én márpedig ezt mondtam, nem azt" részt ha bármilyen gond van).

De sajnos amit tapasztaltál az csak ilyen. Az alapján amit leírtál gondolom összeszerelést kértél, telepítést nem, tény, illett volna letesztelniük, de ma már nem nagyon számítasz rá hogy ne működne valami. Teljesen igazad van abban, hogy rá kellett volna szánnia azt az 5-10 percet amíg felrak rá akár egy linuxot, freedost, vagy bármit, csak hogy lássa hogy minden jó-e, de nem irracionális feltételezni hogy az új, frissen összerakott cucc működik.

XMP sosem garantált, az alaplap gyártója mindegy mit ír oda, az alaplapon csak BIOS szinten múlik a támogatás, ha a procid működik benne, és van hozzá BIOS ami tud kezelni adott órajelű memóriát akkor működhet, de még akkor is szerencse kérdése. Simán lehet hogy ugyanaz a ram tökéletesen működik adott órajelen másik gépben, vagy másik ram társaságában, vagy akár másik foglalatban - ezt egyébként érdemes is lenne megpróbálnod ha zavar, csak cseréld meg a sorrendet.

Memtestet nem 10 percig kell futtatni, hanem 8-10 órát, ha 10 perc alatt előjön a hiba szuper, de az hogy akár 3-4 órát futott hiba nélkül még sajnos nem jelenti azt hogy minden rendben van vele.

Az összes memória az adott szabványra készül(2133, vagy 2666 DDR4 nél ha nem tévedek), ha ennél nagyobb értéket írnak rá akkor el kell fogadni, hogy ez azt jelenti hogy a tesztjeik szerint működik magasabb értéken, és ha minden jól megy akkor nálad is működni fog, de ez nem garantált. Ugyanez a helyzet a gyári tuningos videokártyákkal, azokkal is rengeteg gond van, ha nem is azonnal, de pár hónapos korukban, aztán ha visszaveszel a tuningból beton stabil lesz.

2022. márc. 23. 09:38
 3/7 anonim ***** válasza:

Én ahogy kivettem a kommentekből most a [link] a menő.

Én idáig minden pc cuccom a pcxtől vettem, de mostanában drágábbak lettek mint régen voltak, random példa:

[link]

Számomra innen a megbízható bolt az AQUA-nál kezdődik, tehát durván 5ezerrel drágább, ha ott veszem.

2022. márc. 23. 09:49
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

2019-ben építettem velük PC-t. A RAM modulok teljesen mások voltak mint amit én kértem bele és FIZETTEM KI. Ráadásul hibás volt.

A memória doboza/csomagolás természetesen megegyezett a leadott rendelésben szereplő termékkel, csak amit beleraktak az volt teljesen más (3200Mhz helyett 2400MHz-es azonos gyártó de teljesen más típus).

Szerintem valaki anno megvette ezeket a 3200Mhz-es memória modulokat, majd valami hibára hivatkozva vissza küldte 14 napon belül, csak nem azt tette bele dobozba, hanem az ő régi hibás 2400Mhz-es memóriáit.

Ők pedig újraértékesítették anélkül hogy megnézték volna mi van dobozban.

A gyártó azonos, nagyjából kinézetre is úgy néznek ki a RAM-ok csak a Mhz volt más.

Nyilván én már ezek után nem tudtam érvényesíteni a garanciámat, mivel nem hitték el a "sztorimat" arról, hogy hibás használt 2400Mhz-es memóriát építettek bele a gépembe. Szóval buktam nem kevés pénzt, a PCX-ről soha többet nem rendelek/rendeltem azóta, és senkinek nem ajánlom ezek után.

2022. márc. 23. 11:57
 5/7 Shaddark ***** válasza:
64%

" összeszerelést kértél, telepítést nem"

Mondjuk én nem is értem, hogy ilyen "pixelgarancia", "próbateszt" meg minden másért ki az az idióta, aki pénzt ad?

14 napos elállás van könyörgöm, - ha szar akkor visszaküldöm. A posta áráért, nem +8-10 ezerért...

Én majd minden gépet a Mysoftnál vásárolok. Összeszerelve, telepítve. Mondjuk csak Delleket, abban jók az áraik mindig ők a legolcsóbbak. Nem tudom más márkáknál milyen az árképzésük de talán érdemes lehet ránézned.

2022. márc. 23. 12:58
 6/7 anonim ***** válasza:
Én azt mondom, hogy vedd meg külön az alkatrészeket!
2022. márc. 23. 16:52
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem is az kellett volna, csak féltem, hogy kibukik a cég könyvelésében, ha nem összeszerelt gépet veszek. Bár a hibás RAM-okat ígyis-úgyis vissza kellett volna kocsikázni ebben az esetben is.

#1 voltam.

2022. márc. 23. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!