Kevés lenne a tápegységem a gép számára?
A tápegység: Corsair CX500
CPU: AMD FX-8370 (8x4,0(4.3)Ghz)
RAM: 2x8GB Kingston Hyperx 1866Mhz
Alaplap: Asrock 970 Pro3
Videókártya: XFX Radeon RX580 8GB
Emellett van benne egy 240GB Kingston SSD, illetve egy 5400 RPM 1 TB WDC HDD
Hűtés LC Power 4 hőcsöves és 5 db piros ledes ventilátor
Az ad gyanakvást, hogy random lefagy a gép, újra kell indítani, mindezt akár sima netezés közben is. Nem függ attól, hogy mennyire terhelem a gépet, képes egyből bekapcsolás után is lefagyni.
Nem a VRM melegedik túl véletlenül?
Tápegység elég mindenképpen, én elsősorban inkább a túlmelegedésre gyanakodnék.
Gyakorlatilag meg nincs a QVL-ben a processzorod. Ez egy 125W TDPjű proci amihez olyan hűtőt ír elő az AsRock ami tudjw hűteni a VRM-et is, máskülönben az elolvad.
Szerintem a #2 és #3 betalált: nem támogatott proci ami többet fogyaszt mint amit a vrm ( hűtés bélkül) tolerál.
Így mit tudnék akkor tenni?
Bevizsgáltatni érdemes a gépet, vagy próbálkozzak egyből mással?
nekem is ilyesmi lapom volt 7 évig
jó kis lap ez
a bios-ban vedd lejjebb a processzor órajelét és maximális fogyasztását, így nem fog annyira melegedni
először a feszültséget kezd el lefele venni
ha bekapcsolásnál kifagy az viszont nem lehet vrm túlmelegedés, de attól még lehet, hogy nem bírja ellátni a cpu-t
kellene telepíteni egy aida 64-et
és azzal különféle terheléses vizsgálatokat tudsz végezni, amivel laikusként is sok mindent meg lehet állapítani, hogy milyen terhelésre reagál rosszul a masina
CPU?
GPU?
stb.
minden terhelést külön tudsz mahinálni és tesztelni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!