Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az alábbi laptopok valamelyik...

Az alábbi laptopok valamelyik jó választás álalános használatra?

Figyelt kérdés

Van rendes PC-m csak általános célra és tartaléknak - ha történne valami vagy fejlesztés a gépen. Azért az alábbi laptopok, mert a Vodától részletre ezekre lenne keret és ahogy nézem egyes modellek ára még jobb is, mint az átlag bolti ár.

[link]

[link]

[link]

2022. márc. 17. 20:25
 1/6 anonim ***** válasza:
Az asus megüti azt a szintet teljesítményt tekintve ami elvárható.gamimgre persze nem lesz jó de nyilván nem is ez a cél.
2022. márc. 17. 21:06
 2/6 anonim ***** válasza:

A Lenovo felejtős. Vannak jobb Celeronok, de ebben nagyon gyenge van.

Az Acer kb. 2x olyan erős, 2x annyi memória, 2x annyi háttértár van benne.

Az Asus a fentinél kb. 2x erősebb.

De nem csak a nyers erős számít, szerintem az Acer is megér egy összehasonlítást.

2022. márc. 18. 07:58
 3/6 anonim ***** válasza:

Egyet jegyez meg, ha Celeronos laptopot látsz fuss.

Három közül egyedül az Asus x515 a normális laptop, de az is harmat gyenge.

Intel i5-1135G7 vagy amd 5300U/5500U(esetleg 4500U bár ez régebbi) alá ne menj.

2022. márc. 18. 08:14
 4/6 anonim ***** válasza:

#3 Egyáltalán nem gyenge az az i3, böngészéshez fele olyan erős is elég lenne.

[link]

2022. márc. 18. 08:39
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a z infókat. Hardver téren képben vagyok, csak tudom azt is hogy a laptop hardvereke jóval gyengébbek. Celeronnal nyomtam majd egy évtizedig, van hozzá kitartásom. :D

Azért gondolom a 4 magos Pentium nem lehet olyan gyenge, asztaliban a legjobb is 2 mag/4 szál (igaz 4 GHz felett). egyébként netezés, YouTube, zenehallgatás, általános office feladatok, filmnézés (HBO, Netflix) és retro játék (Half-Life, Jedi Knight, stb.). Nem akarok Crysis tolni rajta vagy 3D-ben renderelni. :)

2022. márc. 18. 16:04
 6/6 anonim ***** válasza:

Egy kb. 2 évvel korábbi i7-tel összehasonlítva:

[link]

Gyengébbek ugyan a mobilprocesszorok az asztali társaiknál, de hogy mennyivel, azt nehéz megmondani, mert konkrét modelleket lehet összehasonlítani, nincs egyiknek sem "párja". Mindenesetre bőven van olyan mobil, ami jóval erősebb, mint egy asztali, csak persze nem ugyanabból az évjáratból, vagy termékcsaládból.

2022. márc. 18. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!