Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hibás VGA mekkora kárt okozhat...

Hibás VGA mekkora kárt okozhat a gépben?

Figyelt kérdés

* Elméleti kérdés *

Használt VGA-t akarok venni a piac mostani helyzete miatt, mindenki tudja mi a helyzet sajnos.

Egy elég drága gépbe venném amit összeállítottam, és azon gondolkodtam, hogy oké PH értékelések ide vagy oda, mi van akkor, ha a VGA kókányolva volt, vagy valami, főleg ha tápcsatisat veszek, tud valami kárt okozni, ha meghibásodna?

Túlságosan nem értek hozzá, de eddig a konfiguráció 400 ezer forint volt, és azt már nem tudom magamnak megengedni, hogy újonnan vegyek kártyát is bele...

Köszi a válaszokat!

2022. márc. 16. 11:58
 1/5 anonim ***** válasza:
23%
Ha jó konstrukció a gép, akkor semmit. Zárlat ellen a tápban van védelem jó esetben. Ha pedig adatbuszra kerül a 12 Volt, az se kéne gondot okozzon egy normális chipsetnek, az nem akkora feszültség ami alapesetben kárt okoz, de persze egy gagyi el tud füstölni tőle.
2022. márc. 16. 12:05
 2/5 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
100%
Legfeljebb akkor tud ha a tápfesz rákerül valamelyik BUS-ra. Ilyen nem tudom fordult-e már elő valakivel szóval ne aggódj.
2022. márc. 16. 12:05
 3/5 anonim ***** válasza:
1: Azért ezt az ökörséget ne hangoztasd. Egy 3,3V-os proci (olyanon teszteltük) már az 5V-tól simán elfüstöl, igen komoly hanghatások kíséretében. A 12V az meg egy mai procinak "halálos" feszültség. Számolj egy kicsit. Sugok Ohm és Kirchoff törvények és utána P=U*I
2022. márc. 16. 12:15
 4/5 anonim ***** válasza:
31%
A táp tud csak reálisan kárt tenni bármelyik másik komponensben - ezért nem szabad 5 ezerét 600 wattos tápot venni azzal a felkiáltással hogy hülye aki 15-20 ezerért vesz 400 wattosat.
2022. márc. 16. 13:33
 5/5 A kérdező kommentje:
A táp elsőosztályú, azon nem spórolok soha.
2022. márc. 16. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!