Ha egy 144hz es monitoron kevesebb mint 144 fps el tudok jatszani az okozhat problemat?
Itt leírnak róla mindent.. (ez magyar nyelvű, csak az URL nem)
#1: Erre találták ki FreeSync -et, a 144 Hz+ monitorok 99% -a támoagatja a technológiát. És most már csak AMD kártya se kell hozzá, mert a Nvidia is támogatja (a saját kidolgozású G-Sync -je mellett).
Amúgy meg ha több FPS -es van, mint 144, akkor is jelentkezik a képtörés. Ezért szoktak FPS limitet beállítani, hogy a FreeSync/G-sync jól működjön.
A PS4 sajnos nem ismeri ezeket, de ott meg alapból 60 Hz -re állítani a monitort a 144 Hz+ -os monitoroknak mindegy milyen Hz -en üzemeltnek. Ugyan azt a képminőlséget adják, nyilván más sebességgel.
1. Írtad,hogy ugye hardvertől is függ ez a kérdés na most nekem jelenleg egy i5 10500 ,egy GTX 1080 és 16gb RAM van a pcmben.
Amivel szoktam játszani azok főként single player játékok(Cyberpunk,Jedi Fallen Order,Far Cry újabb részei,GTA V) és alkalmanént egy kis fortnite ha multiplayerezni szeretnék ezek alapján szerinted megérné egy 144hz-es 2k monitor vagy jó lesz egy 75hz-es is?
Szerintem a Gaming monitor ipar rég túlment a 75 Hz -en, ami 75 Hz és Gaming -nek csúfolnak, abba valami irodai célra szánt panel van kicsit feltúrbózva.
Én 144 Hz alatt már nem vennék Gaming monitort. Megveszel egy G-Sync kompatibilis Freesync -es 144 Hz -es monitort. És ezeknél a single player játékoknál is screen tearing mentes élményben lesz részed.
Mivel Nvidia kártyád van, inkább dedikált G-Sync -eset nézz, pl: [link]
Elképzelhető, hogy azon az Acer -en is megy a G-Sync, csak nem kapta meg a tanúsítványt. De azért jobb biztosra menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!