Melyik gamer konfigurációt válasszam?
Illetve milyen gamer monitort ajánlanátok hozzá? A legjobb megoldás érdekel ebből is ár/érték arányban és ésszerű keretek között. Az Intel kissé drágább de viszont hosszabb távon fejleszthető. Igazából nem tudom ti mit gondoltok róla illetve ahol nem tudtam dönteni abban is adhatnátok tanácsot vagy akár ha találtok benne olyan alkatrészt amit ti kicserélnétek akkor azt se tartsátok magatokban.Van benne olyan alkatrész ami egy gyengébb vs erősebb azért nem tudtam dönteni mert lehet hogy bőven elég lenne a gyengébb hardver is ahhoz hogy kihajtsa a mai játékokat full hd-ben max vagy közel max beállításokon. Íme a két összeállítás :
Intel
ASUS TUF GAMING B560M-PLUS Alaplap
Samsung 970 EVO Plus 500GB M.2 PCIe Ssd
Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz Ram
Intel Core i5-12600KF 10-Core 2.80GHz LGA1700 Box Processzor
Vagy Intel Core i7-12700K 12-Core 2.70GHz LGA1700 Box Processzor
be quiet! DARK ROCK PRO 4 processzor hűtő
ASUS GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB DDR6 (DUAL-GTX1660S-O6G-EVO) Videokártya vagy ASUS GeForce RTX 3060 12GB GDDR6 V2 OC LHR (TUF-RTX3060-O12G-V2-GAMING) Videokártya
Cooler Master MasterBox MB520 RGB (MCB-B520-KGNN-RGB) vagy be quiet! Pure Base 500DX (BGW37/BGW38) ház
SilentiumPC Supremo FM2 750W Gold (SPC169) tápegység
Seagate BarraCuda 3.5 2TB 7200rpm 256MB SATA3 winchester
AMD
ASUS ROG STRIX B450-F GAMING II Alaplap
Samsung 970 EVO Plus 500GB M.2 PCIe Ssd
Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz Ram
AMD Ryzen 5 5600X 6-Core 3.7GHz AM4 Box with fan and heatsink Processzor
be quiet! DARK ROCK PRO 4 processzor hűtő
PowerColor Radeon Fighter RX 6600XT 8GB GDDR6 128bit (AXRX 6600XT 8GBD6-3DH) Videokártya
Cooler Master MasterBox MB520 RGB (MCB-B520-KGNN-RGB) vagy be quiet! Pure Base 500DX (BGW37/BGW38) ház
SilentiumPC Supremo FM2 750W Gold (SPC169) tápegység
Seagate BarraCuda 3.5 2TB 7200rpm 256MB SATA3 winchester
1. A 12. intel csak a 600-as chipset szériát támogatja, ha ez elsőt veszed a B560-as lappal el se tudod indítani a gépet, grat.
Sehol nincs támogatási listán, egyértelműen le van írva hogy csak 10 és 11. gent támogat, szóval aki az intelt pipálta be a szavazáson kb itt elvérzett.
Z690, H670, B660, H610 chipsetes lap kell bármelyik általad nézett processzorhoz.
Nem Z-s alaplapban hogy fogod használni az intel K-s procit overclockra, arra kíváncsi lennék. Így viszont nincs értelme a bazi nagy hűtőnek se (persze lehűti a gyárilag menő procit, de tuning nem lesz belőle). Ha K-s tuning procit és overclockot akarsz, akkor Z690 chipsetes lap kell.
SSD-ből akkor már 980, újabb, gyorsabb, árban azonos (vagy max 1-2 ezerrel drágább)
Processzornál (ha sikerül megfelelő lapot venni az intelhez) az intel valamivel erősebb.
https://www.youtube.com/watch?v=8193LeTgRrQ
Az AMD hátránya itt, hogy az 5xxx széria az utolsó AM4 alapon, szóval innen feljebb már nagyon nem lesz, ha később cserélni akarod, akkor alaplappal együtt kell megtenned.
A GTX 3060 és a RX 6600XT kb egy szint, gtx 1660-ban nem éri meg gondolkodni, majdnem másfélszer annyi FPS-t hoz játéknál egy 6600XT.
https://www.youtube.com/watch?v=BKSgpcR12Zw
Ház ízlés kérdése.
Táp, hacsak nem a minőség miatt kell, elég túlzás a 750w egy ilyen konfighoz. Ha RTX3080-akat dobnál bele még érteném. Baja nem lesz tőle (max értelmetlen a gold hatásfok mert nem azon a kihasználtsági szinten fog menni ahol valóban kedvezőbb lenne az áramfelvétel).
Winchester egy puskamárka, maradjunk HDD-nél, annak jó lesz Seagate.
Mivel a Z-s lap + K-s proci eléggé meg szokta dobni a dolgokat, így AMD jobbnak tűnik nekem, persze kérdés pontosan mennyi az annyi. Régen intelem volt (FX szériánál nem volt kérdés), most AMD 3xxx szériával minden mai játék vígan megy fullHD 60+ FPS-sel. Mivel 3060/6600XT-t néztél, gondolom (vagy remélem) nem az UHD meg WQHD a cél. Ha igen, akkor talán az rtx 3060-nal jobban jössz ki általában nvidia-ra jobban optimalizált a játék.
", arra kíváncsi lennék, így mi értelme van."
Lemaradt.
ájj már le gyerek, és töröld ki a taknyos orrodat
BotosJeti fél órát legalább rászánt, és 1 hibátlan posztot itt összerakott amivel csomó pénzt spórolsz és sokkal jobb teljesítményt kapsz.
Mindezt teljesen ingyen. Nem volt kioktató, lekezelő, egyszerűen csak a kérdés volt hülye, mint amikor a 3 éves gyerek hülyeségeket kérdez, és ugyanígy válaszolnak neki.
Nem gyík kocka ő, az manapság nem tesz valakit gyík kockává, hogy van annyi esze, hogy megnézi 1 alaplap által támogatott processzorral való kompatibilitást.
Az viszont egyfajta lúzerrá tesz valakit, hogy ennyire nem néz semminek utána, és a PC-szerelő srác a szomszéd utcából úgy ver át és úgy szopat, ahogy nem szégyell, aztán 2 évente mindig összerakhat neked egy fél millás PC-t, amin még a gagyibb játékok is alig futnak.
"A gtx 1660 bármilyen mai játékot elfuttat meg a leggépigényesebbeket"
Ember, egy 4 éves alsó középkategóriás kártyáról van szó.
Hát az aztán biztos. A kommenteid reflektálnak az intelligenciádra.
Ha az a kérdés, hogy ha rákkantintasz az alkalmazásra és elindul a játék, akkor telitalálat, így van.
Mellesleg nem lőttem mellé, az 500 ezres PC-vel jól szopatható vagy
#6 tessék itt van a leggépigényesebb játék ajánlott követelményei.
Ajánlott gépigény:
CPU:
Intel® Core™ i5-2500K or AMD Ryzen™ 5 1600X Processor
RAM:
12 GB RAM
GPU:
NVIDIA® GeForce® GTX 970 / NVIDIA® GeForce® GTX 1660 or AMD Radeon™ R9 390 / AMD Radeon™ RX 580
Itt virít a gtx 1660 te fogyatékos. Nem a minimum gépigény hanem az ajánlott. Szóval nem is értem hogy mit ugatsz itt nekem? 500 ezres pc mi van vele? Mai árak mellett simán benne van a pakliban. Az 500 ezer fele csak a videókártya majdnem. De lehet hogy nem most veszem meg hanem nyáron. Akkor lehet olcsóbb lesz. Most már eltakarodhatsz innen mert a kérdésemre nem tudsz válaszolni a többi meg nem érdekel...
De azért abban nem vagyok biztos hogy pl. Cyberpunk Ultrán hasítana...
Médium-high azert illene elbánnia vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!