Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ebbe a gépbe milyen kártyát...

Ebbe a gépbe milyen kártyát tudnék venni újonnan, ami viszonylag erős?

Figyelt kérdés

H410M H V 3

I3-10100

2x8gb DDR4 2666MHz

2TB HDD

480-as SSD

Be quiet 400w Bronze

1650en gondolkodtam, de egy szinttel feljebb mennék talán. AMD Nvidia bármelyik jó, de csak új játszik.

Igények nem nagyok, esetleg új címeket elviszi lowon 1080p azért az nem ártana.

A proci se egy erőbajnok, de azt most nem cserélek.

Használt nem érdekel, jelenlegi piacra tekintettel sem.

2022. márc. 9. 10:33
1 2
 1/14 Takysoft ***** válasza:
88%

"milyen kártyát tudnék venni"

Videokártyát javaslok. A francia vagy magyar kártya pl nem futtatj jól 3D-s játékokat. Hangkártya sem.

Vicces félretéve... az azért nem olyan rossz proci :)

Nekem egy i7-6700 -as van otthon, és a benchmarkok szerint hasonló a kettő. (és 4K-ban játszom ehy Radeon VII-essel kb gond nélkül)

A RAM is szép, korrekt a 16 giga, nem kevés semmire. HDD ma még bőven alkalmas játékra, ha a rendszer az SSD-ről megy, akkor nincs itt gond.

A tápot is jól választottad meg. Az "Bronze" minősítés gondolom 80Plus Bronze-ra utal, ami azt jelenti, hogy egy jó minőségű tápról van szó, ami bírja a spike-okat is, és nem égeti szét az alaplapot a kisebb ingadozások esetén sem.

Ha őszinte akarok lenni, ez a konfig elbírna egy erősebb kártyát is, de sajnos... az árak olyanok, amilyenek.

A 1650-es árában amúgy nem nagyon van alternatíva. A 1660 már lényegesen drágább.

Ami még szóba kerülhet, az az AMD RX 6500 XT

Azért a 1650-nél ez fokkal erősebb kártyáról van szó.

https://www.youtube.com/watch?v=3aUPpoAkN4c

Árában hasonló:

[link]

Teljesítményében kb +20%

2022. márc. 9. 11:16
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszi, ez árban gondolkodok.
2022. márc. 9. 11:34
 3/14 Takysoft ***** válasza:
100%

Nincs mit. Ebben az árban nagyon nincs más igazából. Olyat lehet nézni, hogy esetleg egy OC-s változatát valamelyiknek. De őszinte leszek veled, tapasztalataim szerint az OC nem növeli a teljesítményt érezhetően. 2-5% maximum. De egyes játékokban semmivel se.

Ha Freesync-es a monitorod, akkor az AMD kártyák azt egy picit jobban kezelik. (G-sync meg ha jól sejtem nincs az árfekvésedben amúgy sem)

Innentől kezdve rajtad áll. Ha esetleg megszoktad az nVidia szoftvereit, akkor... végül is nem sokkal gyengébb, ming a 6500 XT.

De amúgy az AMD szoftvere is telejsen oké.

Azt még érdemes tudni, hogy a 1650 egy régebbi architektúra újrakiadása. Szóval a chip elég koros darab.

A 6500 XT egy zsír új architektúra, annak előnyeivel. Pl RayTracing nincs az nvidia kártyán.

Mondjuk szerintem az speciel pont egy baromság :D

De kinek mi fontos ugye.

2022. márc. 9. 12:25
 4/14 anonim ***** válasza:

Radeon RX 6600XT

[link]

2022. márc. 9. 17:29
 5/14 anonim ***** válasza:

1650-et ajánlanék én is, kezd emberi ára lenni és a 10100 remek páros. YouTube-on keres rá 10100+1650 jelenleg a budget king konfig. Nekem is ilyen konfigom van és a proci irtó sokat bír. Sok játéknál a CPU használat 20-40 %, míg a GPU 60-90% körül van.

Ha írsz pár címet mi érdekelne talán megtudom írni mit bír a konfig, ha segít a választásban.

2022. márc. 10. 19:34
 6/14 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

hivatalosan mar a gyartok hatasfok plecsnyi minosites nelkul is csak "Bronze" hatasfoku tapokat gyarthatnak (EU-ban)

minosegerol ez sajnos semmit nem mond el egy Silver, Gold, Platinum is lehet gyenge minosegu vagy akar silany is

marka mar valamilyen szinten tobbet elarul de markan belul is szinten vannak gyengebb es jobb tipusok is

1650Ti vagy 1650 Super -t vegyel ami a legolcsobb

mint itt irtak es rakereshetsz neten a 6500 az nem tud csak PCIe x4 modban mukodni ami PCIe 4.0 laptol regebbiekben lassabban tud dolgozni

amugyis nincs akkora elteres koztuk 1650 es 6500 kozt hogy megerje, vram se tobb rajta sajnos

netan joval olcsobban

de jatekokra inkabb nvidia t erdemes hasznalni ha mindenfelevel jatszol

ha feljebb tudsz menni 8GB vramos vga k kozul mar "mindegy" mit veszel eleg eros a gpu juk 3050, 6600

1660 is jo csak regi, es ujonan ritka es draga

ennyi erovel 2060 okat is keresgelhetsz hatha felbukkanak boltokban, csak szinten jo dragan

milyen fps igenyed van? Mert FullHD lowon mindent el kell vigyen egy 1650 30 - 60 fps el

legujabb leggepnyuzobbakat is

2022. márc. 13. 15:33
 7/14 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

arra figyelj hogy DDR6 vramos legyen majd amit veszel

Webshopban is nezd meg jol de tipus alapjan gyartonal is

es nem art reklamalni ha nem olyant kaptal es elegedetlen is vagy vele

2022. márc. 13. 15:38
 8/14 anonim ***** válasza:
Én egy ugyanilyen processzorral és Rammal fogok a napokban létrehozni egy új rendszert és a magas árak miatt a Gtx 1650-ben és Radeon 6500 xt-ben gondolkodtam végül a Radeon nyert annak ellenére, hogy 3.0-ba kerül jobb a Gtx 1650-nél. Aztán lehet hogy később majd kialakítom 4.0-ra a rendszert és akkor még gyorsabb is lesz.
2022. márc. 13. 23:29
 9/14 A kérdező kommentje:

1650-ből többféle is van. Melyiket érdemes választani?

Én ezt néztem: [link]

2022. márc. 14. 00:36
 10/14 anonim ***** válasza:
Ezt semmiképpen ne vedd meg mert visszamaradott a típusa. De amúgy mondtam neked hogy a Radeon 6500 xt-vel csináld meg, én is azzal fogom jobb mint az 1650 gyorsabb a grafikus memória sebessége.
2022. márc. 14. 00:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!