Régebbi winchesterekből szeretnék adatokat, képeket kimenteni. Milyen dokkolót, másolót ajánlatok? Kinek, mi vált be?
Én fizikailag be szoktam kötni a helyére (tehát nem külső dokkolót használok). Van 1-2 régi gép fenntartva ilyen célokra.
Amúgy milyen HDD? Mennyire régi? (SATA vagy IDE csatoló?) Ennek ismeretének hiányában lehetetlen bármit is ajánlani.
Nekem egy ilyenem van. Tökéletes. Bolhapiacon vettem lomisoktól egy ötszázasért.
Ha régi, 40 pines IDE-s vinyóról van szó, akkor van a Renkforce átalakító működik, régi CNC gépek IDE meghajtóiról avval készítek ghostot, és cserélem le őket SATA-ra.
Kb 8-10 ezerbe kerül, anno a Conradtól vettem, most is kapható.
Megnéztem, van. Itt a link:
Dokkolót számítástechnika boltokban tudsz venni, pár ezerért. Van kombinált is, ami a régi IDE winyókat is kezeli.
Programmként jó a Total commander, ha nincs letörölve. Ha le van, vagy sérült akkor a GetDataBack programot javaslom. Az ingyenes verzióval csak megnézni tudod, mi van rajta, a fizetőssel le is tudod menteni másik winchesterre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!