Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Régebbi winchesterekből...

Szimpatizáns kérdése:

Régebbi winchesterekből szeretnék adatokat, képeket kimenteni. Milyen dokkolót, másolót ajánlatok? Kinek, mi vált be?

Figyelt kérdés

2022. márc. 7. 22:36
 1/8 anonim ***** válasza:
Régit
2022. márc. 7. 22:50
 2/8 anonim ***** válasza:
88%

Én fizikailag be szoktam kötni a helyére (tehát nem külső dokkolót használok). Van 1-2 régi gép fenntartva ilyen célokra.

Amúgy milyen HDD? Mennyire régi? (SATA vagy IDE csatoló?) Ennek ismeretének hiányában lehetetlen bármit is ajánlani.

2022. márc. 8. 00:44
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ide/sata-usb adapter viszi a régebbi és a nem annyire régebbi lemezeket is. Másoláshoz meg Windows Intéző, Total Commander, stb, ízlés szerint.
2022. márc. 8. 01:55
 4/8 anonim ***** válasza:
84%
MFM?
2022. márc. 8. 02:15
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy ilyenem van. Tökéletes. Bolhapiacon vettem lomisoktól egy ötszázasért.

[link]

2022. márc. 8. 07:35
 6/8 Paczalos István ***** válasza:
83%

Ha régi, 40 pines IDE-s vinyóról van szó, akkor van a Renkforce átalakító működik, régi CNC gépek IDE meghajtóiról avval készítek ghostot, és cserélem le őket SATA-ra.

Kb 8-10 ezerbe kerül, anno a Conradtól vettem, most is kapható.

Megnéztem, van. Itt a link:

[link]

2022. márc. 10. 07:54
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Dokkolót számítástechnika boltokban tudsz venni, pár ezerért. Van kombinált is, ami a régi IDE winyókat is kezeli.

Programmként jó a Total commander, ha nincs letörölve. Ha le van, vagy sérült akkor a GetDataBack programot javaslom. Az ingyenes verzióval csak megnézni tudod, mi van rajta, a fizetőssel le is tudod menteni másik winchesterre.

2022. márc. 12. 20:39
 8/8 anonim ***** válasza:
Ahogy 2-es írta, jobb módszer gépet használni USB dokkoló helyett. Ha sérült, törölt vagy formattált a winchester és szükség van a GetDataBack (GDB)használatára, akkor különösen indokolt, sokkal gyorsabb gépben, mint USB dokkolóval. (A winchester méretétől függően a GDB futási ideje akár több nap is lehet! Ezért nagyon tanácsos szünetmentesről elindítani.)
2022. márc. 15. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!