Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem látja a gép a...

Miért nem látja a gép a tetves winchestereket?

Figyelt kérdés
Régi gépem van (p4 de most ne szóljuk le ha nem muszáj) és 1 winchesterrel használom. De van régi 2 maxtorom amiken vannak emlékek, fényképek szerettem volna lehívni, bekötöttem egy db IDE kábelre két winchestert de sehogy sem indul, nem látja. Kipróbáltam a másikkal dettó ugyan ez. Viszont ha csak az emlékes winyót teszem be akkor látja a BIOS (1st drive hdd:maxtmr 3100) viszont úgy meg nem tudom leszedni róla a képeket. Lehet kábel hiba? Köszönöm
2016. okt. 4. 18:58
 1/3 MGéza ***** válasza:
Nem az. Az IDE winyók jó részét még jumperelni kellett, illetve az sem mindegy melyik kábelt dugod be, ha jól emlékszem a végén levő a master a másik meg a slave helye. Ellenőrizd a jumpereket.
2016. okt. 4. 19:26
 2/3 MGéza ***** válasza:

Na itt is van egy segédlet, ez remélem segít hogyan kell bekötni helyesen:

[link]

2016. okt. 4. 19:30
 3/3 A kérdező kommentje:
Szia, uhh na erről megfeledkeztem igen ott van a kis eszköz ami 2 tűskét összeköt. Ehhez sosem értettem de megnézem a linket most köszi ha nem megy majd szólok
2016. okt. 4. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!