Ha kicserélem az alaplapot a gépemben akkor azzal segítek magamon? Egyáltalán lehetséges?
Elég öreg asztali gépem van, 2 éve kicsit fejlesztettem, van benne külön videókártya, HDMI-vel rá van kötve a nagy TV is, de sajnos gyakran lefagy az egész op. rendszer...
A gépről amit tudni lehet:
2009-es gyártás
Intel Celeron E3300 2.5 Ghz processzor
4 GB DDRII Ram
Az alaplap típusát nem tudom
Ajándékba kaptam pár éve, Windows 7-es operációs rendszerrel vettem át, most már egy ideje Windows 10 van rajta, de ez a rendszer agyon szivat e miatt a gyenge gép miatt.
2 db winchester van a házban, de csak egyet lát a rendszer
4 Sata portos am. az alaplap
Az egyik winchester 500 Gb, a másik 1 Terrás (utóbbit nem látja)
A Windows 11-et erre rá se tudom tenni, mert a BIOS is ősrégi.
Szval arra gondoltam, hogy veszek a házba egy másik alaplapot processzorral meg DDRIII-as rammal (lehetőleg több mint 4 GB), de lehetséges e, kapható e sztetek a régi házba?
Illetve a videókártya jó lesz e az új alaplaphoz?
ja es amugy Kerdezo win11 hez nagyon uj lap kell es eleg sok kriterium is
amugyis felesleges szerintem kapkodni vele
amikor ma is XP t hasznalnak legtobben
na jo win7 et picivel tobben
ha proci a gondja persze egy proci csere is nagy elorelepes
de onmagaban napjainkat nezve egy Quad is csak a megrogzott fanatikusoknak "nagyon jo ma is"
olyan regi gepnel amugyis tap miatt is erdemes levaltani egeszet (tappal egyutt)
megaztan ha brand gep akkor szinten gephaz megtartasa ertelmetlen lehetetlen, ha ujak nem jottek bele (es brand lap kell akkor is ami szukiti valasztekot)
mondjuk olyan infot se tudunk milyen mostani lapod mert meretszabvanyok is hatarolhatnak (mostani gephaz megtartasa mellett)
ha olyan szep lenne, de ha geppel egyidos akkor ketseges
Hm.
Itt nem a gép lesz gyenge, mert ez nem az. Legalábbis nem win7-nek.
Valami a BIOS-ban is el lehet cseszve, és a rendszer is már tiszta szemetes lehet. Látnia kellene az 1 terást is. Ez 64-bites proci.
Ennél gyengébb, pentium IV-es gép vígan el van a win7-el. Szerintem először keresd meg az okát, hogy miért nem látja mindkét vinyót.
Utána zúzd le a rendszert, és telepítsd újra. Az én laptopom sem tud többet mint a tiéd, de vígan youtube-ozok HD-ben.
Itt más a gond!
Amíg Windows 7-em volt, addig nekem se volt vele bajom...
Amióta Win 10 van rajta, azóta egy kalap xar az egész...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!