Ha kicserélem az alaplapot a gépemben akkor azzal segítek magamon? Egyáltalán lehetséges?
Elég öreg asztali gépem van, 2 éve kicsit fejlesztettem, van benne külön videókártya, HDMI-vel rá van kötve a nagy TV is, de sajnos gyakran lefagy az egész op. rendszer...
A gépről amit tudni lehet:
2009-es gyártás
Intel Celeron E3300 2.5 Ghz processzor
4 GB DDRII Ram
Az alaplap típusát nem tudom
Ajándékba kaptam pár éve, Windows 7-es operációs rendszerrel vettem át, most már egy ideje Windows 10 van rajta, de ez a rendszer agyon szivat e miatt a gyenge gép miatt.
2 db winchester van a házban, de csak egyet lát a rendszer
4 Sata portos am. az alaplap
Az egyik winchester 500 Gb, a másik 1 Terrás (utóbbit nem látja)
A Windows 11-et erre rá se tudom tenni, mert a BIOS is ősrégi.
Szval arra gondoltam, hogy veszek a házba egy másik alaplapot processzorral meg DDRIII-as rammal (lehetőleg több mint 4 GB), de lehetséges e, kapható e sztetek a régi házba?
Illetve a videókártya jó lesz e az új alaplaphoz?
A háztól és a táptól függ mit tudsz belerakni.
Ebbe a lapba is rakhatsz core2duo procit és akkor jelentősen gyorsabb lesz, de kobb lenne egy komplett lap+processzor+ram csere.
nem irtad le vga dat igy honan lehet tudni?
amugy nem esszeru a gephaz miatt aggodnod
egyszeruen kiveszed lemezeid gepbol es ezt eladod, illetve vegulia kidobod mivel ertektelen sajnos
legjobb esetben is pae ezret kapsz erte (lemezekkel se sokkal tobbet)
hasznaltan mar jot tudsz venni attol fugg mennyi penzed van
hardverapro.hu
20-30ert is kaphatsznegy modernebb erosebb gepet amibe benyomod lemezeid es kesz
meg vga dat de nem irtad
mondjuk remeljuk hogy nem AGP foglalatos... csak nem
szoval az se kell gond legyen
mondjuk 4gb ddr2 miatt talan 5ezerert is elmehet geped
szinten hardcerapro.hu n probaphatod arulni
bar lehetnjobban jarsz ha szimplan tartalekba teszed
#1 persze eznis egy megoldas lehetne
de ha valoban alaplap hibas mondjuk akkor jobb ha uj felhasznalo szenved vele... :D
illetoleg 775 ost mar ideje lenne temetni, nem biztatni embereket hogy tartogassa, indokolatlanul
amig van modern proci piacon addig regire kenyszerulni ertelmetlen 1155 foglalat is boven jo i3 de inkabb i5 el
de amugy mar tole ujabbak is elege tomegcikkek hasznaltpiacokon olcson
szoval
Core minek?
Én ezzel a géppel már nem nagyon terveznék...NE KÖLTS RÁ egy fillért sem, azt már új gépre tedd félre.
Hardveraprón kb. 50-60 ezerért találhatsz full pöpec laptopot, I7 processzorral, 8 Gb rammal stb.
#4 persze +1
laptopot ha szeretne az okes
de mivel van gepe, valami monitora biztos van
annyiert meg szerintem most is mar tul jo asztali pc gepeket lehet kapni hasznaltan
es ha vga is van benne vagy csereli ha ove jobb vagy megtartja ha az jobb
szoval ha laptop nem indokolt, akkor arra se muszaj kenyszerulni
sajnos mivel se osszeget se hatarozott valtas infokat nem irtal
mi is lesz az uj proci...
igy kitalalni se tudjuk mennyi penzt szornal el ra
mert ha tudnunk gogy pl. 30 at
vagy 60 at,
vagy tobbet pl. 80-100 at
akkor ajanlhatnank gepeket peldanak hogy kb. Milyen legyen minimum
Pedig jó lenne tudni az alaplap típusát!
Könnyen meglehet hogy kezeli a kétmagos processzort is, akkor pedig "gyereknap"! XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!