Milyen hardvereket érdemes tanuláshoz használt laptopba venni?
Van egy Lenovo ideapad 320 laptopom, és kissé lassú kivéve újratelepítés után egy bő fél évig.
Specifikációk:
- Windows 10 Home x64
- 500GB HDD
- 4GB ram
- 1.1 GHz processzor (Tudom, marha gyenge de ezt cserélni értelmetlen, inkább új laptop)
Nos arra gondoltam hogy bővíteném egy SSD-re illetve +4gb ramot hogy 8gb legyen benne. Szerintetek ezek meggyorsítanák annyira hogy tanulásra (Zoom és böngészés) jó legyen? emiatt új laptopot nem vennék maximum ha ezzel sem gyorsulna.
Arra is gondoltam hogy visszatenném Win 7 rendszerre + ezeket a hardvereket akkor is cserélném, nekem nincs szükségem frissítésekre amit a win 7 már ugye nem kap meg.
SSD-ok.
8GB. RAM ok.
Inkább Windows 10-11 Pro. (10-es 2630.-Ft. 11-es 6115.-Ft. 370-es Euróval.)
Ezen keresztül olcsón be tudod szerezni.
Ha csak tanulásra kell, nem játékra, akkor erősen ajánlom, hogy próbálj ki egy Linux alapú operációs rendszert. Nem kell hozzá erős gép egyáltalán, bőven jó a jelenlegi, ingyenes, és vírusírtót se kell fizetned, mert ha nem csinálsz marhaságot (roottal netezel), akkor nem kapsz be vírust.
Sokan megijednek, hogy mindent terminálba kell gépelniük, de ez nagy marhaság, ugyanolyan felhasználói felülete van, mint a windowsnak.
Persze, vannak nehézségek (programok telepítése), de egy gyors google kereséssel simán orvosolhatóak ezek a problémák.
Próbálj ki egy Ubuntut, nagyon nem fogod megbánni, és még csak költened se kell pluszba. Ha bármi kérdésed van, írj nyugodtan, én is Linux kernellt használok, és ahol tudom, szidom a windowst :D
SSD-t nyugodtan vehetsz, azt másik gépen is használhatod.
Ramot meggondolnám, mert ha pl régi ddr3-as ramod van és nem lesz vele jobb a gép és végül újat veszel akkor azt nem tudod átvinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!