Gpu Usage Leesik nagyon kevés % Probléma. Valaki megoldás?
Sziasztok! Lenne egy kis problémám. Van egy adott számítógépem. Config a következő:
GPU: AMD Rx 460
CPU: Fx4300
Alaplap: Asrock 970 pro 3
RAM: 16GB 4x4
WIN 10 pro
500W táp
Tehát a lényeg,hogy a GPU Usage (Kihasználtsága) nagyon ledroppol, tehát ezt az msi afterburner-ben vettem észre először, hogy a játékoknál leesik szinte 0%-ra is és ezáltal az fps is lemegy. Utána néztem de nem találtam megoldást. Valaki tudna rá esetleg valami megoldást?
Most komolyan, egy RX460-at cseréljen gyengébbre?
Utána meg vissza jön majd, hogy miért rosszabb a teljesítmény, ha a gyengébb kártya folyamat 99%-on megy az RX460-al szemben...
-----
A baj az az,hogy 4+1 fázisú VRM van azon a lapon (ráadásul hűtés nélkül), amire nem nagyon eresztenék rá FX6300-nál erősebbet (szívem szerint még azt se), de az meg pont olyan előrelépés lenne mint halottnak csókot adni, lévén, hogy 2 modul 4 magról fejlesztesz 3 modul 6 magra.
Esetleg egy félkonfig váltás mondjuk 6-7. genes i5-re, akkor nem lenne gáz.
4* Tehát akkor, ha cserélném a procimat, ami amugy is tervben volt, akkor talán a gta ban nem szopnék a 70fps normal grafikan?
I5-bol melyik tipust érdemes megvenni amit hosszútávra, leginkabb Game-re és nem egetrengető ára van.
Keretedtől függ.
Ha van akkora kereted akkor gyerünk i5 12400 2x8 DDR4 egy B660-as lappal.
Ez aztán kipréseli az utolsó szuflát is a kártyából, aztán majd idővel ha TALÁN normalizálódik a helyzet akkor egy bitangabb kártya.
Vagy ha annyira nem érdekel és nem vet fel az összeg akkor egy 6.-7. genes i5, az is bőséggel elég az RX460-hoz és kábé elég egy ideig ha nem változnak az éredklődési köreid vagy nem vágsz nagyobb beállításra/felbontásra.
Egyébként mellékesként mutatom:
https://www.youtube.com/watch?v=-4VDNPCAGpc
Tudom ez megint másabb az i7 5930K miatt de legalább látod, hogy normalon mit kellene tudnia FHD-ban a kártyának ha teljesen ki van préselve az ereje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!