Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem tudom felvenni a...

Miért nem tudom felvenni a felbontást 1920x1080-ra?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy 1440x900 felbontású bár a monitorom. De a régi gépemen ezt fel lehetett venni 1920x1080-ra is. Vagy én inkább 1600x1200-on játszottam helyette mert több mindent láttam a képernyőből. Elvileg az új gépemmel amit pár hete vettem ezt simán lehetne akár még nagyobbra venni ahogyan láttam. Egyik ismerősöm 4k-ra felvette az 1360x768 monitrán. Habár ekkorára én már nem venném fel mert Full HD-n is korlátozott eléggé a látótér. De én a régi gépemen azt vettem észre, hogy ennek ellenére azért a grafika is szebb. Csak az a helyzet, hogy valami miatt nem tudom a felbonást ezen a gépen fel venni. Pedig a vga-hoz le van töltve a hozzá való driver. Hiába is veszem az alkalmazások és más elemek modósítását 100% fölé. Haverom ezzel tudta elérni a 4k-t. Vagy hiába veszem le 60 hertzre a 75Hz-t Vagy hiába kapcsolom ki azt, hogy a windows megakadályozza az elmosódást. Sajnos nem engedi bejelőlni azt az ikont, hogy a monitor álltal nem támogatott méretezések megjelenítése. Mit kellene még beállítani. Sajnos nagyobb monitorra csak nyáron lesz pénzem. Alapból leakarom tesztelni, hogyan futnának a gépemen a nagyobb játékok nagyobb felbontáson mivel alapból inkább full HD-ra szakosodott gépem van. A processzort is tervezem húzni. Habár én 3840x1600-as monitort fogok venni. De szerintem erre a felbonásra 30+ fps-hez mondjuk medium beállításhoz. elég is lesz ez a gép. Ha rx 480 4gb-n eltudta vinni full hd mediumon a Cyberpunkot. A lényeg, hogy ebből a kis felbontásból kezd elegem lenni. És nem szeretnék már nyárig ezen a felbontáson játszani tovább. Szóval ezt valahogyan megkéne oldani.

Intel Core I7 6850k (Broadwell-E)

12gb 2400mhz cl17 ram

Spire PEARL 600W (SP-ATX-600Z-PPFC) Táp

GeForce GTX 1070 Ti 8gb

És még egy kérdés a végére nem sokkal drágábban kb 10-15-el. Tudtam volna szerezni a gépbe Radeon RX 5700-at is. Azzal jobban jártam volna mint ezzel? Mert az userbenchmark szerint gyengébb. Viszont sokan azt mondják, hogy több fps van azzal mint az 1070 Ti-vel. És, hogy arra a durván 3,5k 21:9-es felbontásra az lett volna inkább a tanácsos megvenni.

2022. febr. 11. 19:57
A kérdező szavazást indított:
GTX 1070 TI Jobb
RX 5700 Jobb
11 szavazat
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Ja és Ray Tracinghez mennyire használható a gtx 1070 ti? Mivel hiába gtx kártya ahogyan nézem elérhető benne ez a funkció. És 1440x900-on még egészen jól bírja. Online játékokban pl Fortnite, Splitgate 80-90 fps megvan úgy, hogy bevan kapcsolva!
2022. febr. 11. 20:00
 2/12 anonim ***** válasza:
Játékfüggő, nagyon közel vannak egymáshoz, valamelyikben egyik a jobb van amelyikben a másik, de általában pár FPS csak a difi.
2022. febr. 11. 21:44
 3/12 A kérdező kommentje:
Igen és a fő kérdésre nem akarsz válaszolni?
2022. febr. 11. 22:18
 4/12 anonim ***** válasza:
95%
A Monitor felbontását, hogy akarod feltolni afölé amit nem támogat? MAx a kártyával elhet angyobb felbontásban számoltatni, és azt visszaskálázza monitor felbontására, de az képtelenség, hogy adott felbontású monitort a emgadottnál angyobb felbontásban használni, már csak a technka miatt. Egyszerűen fizikailag nem tud több képpontot megjeleníteni.
2022. febr. 11. 22:29
 5/12 A kérdező kommentje:
Sajnos a helyzet az, hogy ide hozzá értőnek a válasza kell mivel szerintem nem is tudod miről is van szó.
2022. febr. 11. 23:21
 6/12 anonim ***** válasza:
92%
Most komolyan, a képfrissítést azt úgymond felül elhet bírálni, de nézz utána a monitorok tecnologiájának, főleg ami a paneleket illeti. Adott számú képpontból épülnek fel, anyniból mint a amx felbontás amire képesek. Ezt hogy akarod szoftveresen felülbírálni, ha egyszer fizikailag képtelenésg, hogy több képpontot jelenítsen meg?
2022. febr. 11. 23:26
 7/12 anonim ***** válasza:
videókártya driverben szerintem a virtual resolutionra gondolsz...Ray tracinget egyik említett kari sem tudja.A 2 vga nagyjából hasonló erejű,picit erősebb az amd.
2022. febr. 17. 17:53
 8/12 anonim ***** válasza:
0%
7-es voltam.Virtuális felbontást feljebb tudod venni driverből esetleg,de akkor a kép olvashatatlanná válhat ha túl nagyra állítod,mivel túl kicsik lesznek az ikonok és a betűk...Rengeteg butaságot írtál amúgy,de nincs türelmem leírni.A képernyőt állítsd be úgy,hogy a felbontás a gyárin legyen.Úgy jársz a legjobban.Ráadásul ezek a vga-k sem nagyon valók 1080p fölé...
2022. febr. 17. 18:03
 9/12 anonim ***** válasza:
50%

Nem vettél te fel semmit, ahogy 8as is írja, felveheted, de valójában a felbontás nem fog változni.

Egyébként a monitoroknak van egy "clockrateje", amin, ha túlmész, akkor szevasz, nincs fentébb. Ez a függőleges, vízszintes pixelek számától, és a frissítéstől is függ. Még, ha a monitorod képes is lenne valami csoda folytán nagyobb felbontást magára erőltetni, a clockrate gátat szabna.

2022. febr. 18. 00:54
 10/12 anonim ***** válasza:
50%
ugyanitt 2 magos proci 8magosra tuningolva eladó
2022. febr. 18. 00:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!