Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Régi PC felújítása?

Régi PC felújítása?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Van egy elég régi gépem, egy Dell Dimension 9150. A cél csupán az, hogy az öcsém minecraft kaliberű játékokat tudjon rajta játszani.

Nagyjából már összeraktam, de lenne még pár kérdésem.

775-ös socket, amibe vagy egy Intel Xeon X5460-t (775 átalakítóval), vagy Core 2 Quad 9500/9550. Melyik legyen?

Mellé 4GB ram, és egy Ati Radeon HD 4850 1gb megy.

2022. febr. 10. 10:18
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én a quadot ajánlanám. Nem kell átalakító sem moddolt bios. Stabilabb lesz a gép és a xeon sem hozna annyival többet.
2022. febr. 10. 10:45
 2/9 anonim ***** válasza:

A Quad elég de a Xeon nagyobb cache-el bír, az is sokat számít, viszont többet fogyaszt, kell a jobb hűtés. Viszont a Xeon olcsóbb is lehet, ha találsz még...

Viszont, HDD helyett érdemes egy olcsó ssd-t beletenni, kézzelfogható javulás lesz sebességben.

2022. febr. 10. 11:12
 3/9 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy fel fogja ismerni a quad-ot? Csak mert a kézikönyvében ezt találtam:

"Processor type Intel® Pentium® 4 Socket-T with HyperThreading or Dual-Core support"

Itt a 4 magosról nem ír.

2022. febr. 10. 11:17
 4/9 A kérdező kommentje:

3/3: Gyárilag ezzel a processzorral volt felszerelve.

2/3: Igen, ezért is néztem a Xeont, mert bár nem erre lett kitalálva, de a teljesítménye kicsivel jobb, és még olcsóbb is, de csak azért, mert elég ritka az az alaplap, ami támogatja.

2022. febr. 10. 11:31
 5/9 anonim ***** válasza:
73%
És ez mennyibe fog kerülni? Mert nagyjából pár ezer forinttal kell többet költeni, hogy ez egy 2.genes i5 legyen. A proci általában ugyan annyi, sőt olcsóbban lehet találni olykor, az alaplapra kell ráfizetni. Amennyit ráfizetsz szinte elmegy áramra. A 4850 sem egy okos döntés manapság. Általában nem tényező a fogyasztás, de mikor pár ezres dolgokról beszélünk, akkor azért világos, hogy a fogyasztás akár a teljes kártya ára lehet. Értelmetlen 4850 et venni ma.
2022. febr. 10. 11:49
 6/9 anonim ***** válasza:
60%
Én 2 éve (azt hiszem akkor) vettek 16 ezerért AMD Ryzen 1200-ast... Na most, egy komolyabb Xeon is kerül amúgy ennyibe aliról, ebay-ről.
2022. febr. 10. 11:54
 7/9 A kérdező kommentje:
Meg vegyek mellé egy kalapácsot, beleütni a foglalatba az I5 processzorodat.
2022. febr. 10. 12:20
 8/9 anonim ***** válasza:
60%

Vagy fogod, előadod ezt a hokedlit, és veszel nagyjából 12 ezerért egy alap 1155 ös lapot, meg egy i5-2300-2400 et.

Vagy megveszed ezt a vackot 4-5 ezerért, ami fele olyan gyors, cserébe zabál, és semmilyen fejlesztési lehetőség nem áll előtte. USB 3.0 egy álom marad, ahogy a gyorsabb memóriák. Vegyed akkor, ha sajnálsz pár ezret az öcsédtől

2022. febr. 10. 14:25
 9/9 anonim ***** válasza:

9550-ben ugyanúgy 12MB van.

Picit húz rajta az ember, aztán órajelben is ugyanott van.

2022. febr. 10. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!