Régi PC felújítása?
Sziasztok.
Van egy elég régi gépem, egy Dell Dimension 9150. A cél csupán az, hogy az öcsém minecraft kaliberű játékokat tudjon rajta játszani.
Nagyjából már összeraktam, de lenne még pár kérdésem.
775-ös socket, amibe vagy egy Intel Xeon X5460-t (775 átalakítóval), vagy Core 2 Quad 9500/9550. Melyik legyen?
Mellé 4GB ram, és egy Ati Radeon HD 4850 1gb megy.
A Quad elég de a Xeon nagyobb cache-el bír, az is sokat számít, viszont többet fogyaszt, kell a jobb hűtés. Viszont a Xeon olcsóbb is lehet, ha találsz még...
Viszont, HDD helyett érdemes egy olcsó ssd-t beletenni, kézzelfogható javulás lesz sebességben.
Biztos, hogy fel fogja ismerni a quad-ot? Csak mert a kézikönyvében ezt találtam:
"Processor type Intel® Pentium® 4 Socket-T with HyperThreading or Dual-Core support"
Itt a 4 magosról nem ír.
3/3: Gyárilag ezzel a processzorral volt felszerelve.
2/3: Igen, ezért is néztem a Xeont, mert bár nem erre lett kitalálva, de a teljesítménye kicsivel jobb, és még olcsóbb is, de csak azért, mert elég ritka az az alaplap, ami támogatja.
Vagy fogod, előadod ezt a hokedlit, és veszel nagyjából 12 ezerért egy alap 1155 ös lapot, meg egy i5-2300-2400 et.
Vagy megveszed ezt a vackot 4-5 ezerért, ami fele olyan gyors, cserébe zabál, és semmilyen fejlesztési lehetőség nem áll előtte. USB 3.0 egy álom marad, ahogy a gyorsabb memóriák. Vegyed akkor, ha sajnálsz pár ezret az öcsédtől
9550-ben ugyanúgy 12MB van.
Picit húz rajta az ember, aztán órajelben is ugyanott van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!