Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Számítógép felújítása?

Számítógép felújítása?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy ilyen számítógépem:

Gateway DX4380 márkájú

Processzor: AMD A10-5700 APU with Radeon(tm) HD Graphics (4 CPUs) ~3.4GHZ

Videókártya: NVIDIA GeForce GTX 750 Ti

Ram: 12 gb

Windows: 10 64bit

Többé-kevésbé meg vagyok vele elégedve, még GTA 5-özni is tudok, persze nem maximum grafikán...

Viszont van pár súlyos problémája a gépnek.

Például néha amikor bekapcsolom, csak a gép és a monitor indul el, az egér és a billentyűzet nem. És ilyenkor újra kell indítanom, hogy azok is működjenek. Olyan is van, hogy játszok vagy filmet nézek és csak úgy újraindul. Ráadásul irgalmatlanul hangos... Önmagában is hangosabb, mint egy átlagos gép, de ha játszok, akkor olyan hangos, hogy a ház másik felén is hallani lehet.

Egy ismerősöm szerint a bekapcsolásnál jelentkező probléma és a véletlenszerű újraindulás alaplap vagy tápegység hiba lehet.

Nos, szeretném felújítani a gépemet és arra gondoltam, hogy az első két dolognak amit veszek bele, olyan dolognak kéne lennie, ami orvosolja a problémákat.

Gondolom az egyik a tápegység legyen... mi legyen a másik?

Nem-igazán értek hozzá. Nem tudom például, hogy az alaplapomhoz milyen dolgok illenek vagy, hogy egyáltalán milyen tápegységet válasszak. (Beszerelni talán be tudnám.)

Idővel szeretnék kicserélni mindent... Új videókártyát, processzort, több ramot stb... Mert szeretnék újabb játékokon is játszani.

Esetleg van itt olyan, aki messengeren is tudna segíteni írásban?

2021. okt. 16. 03:24
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Igazából, nos... Egy FM2-es lap van a gépben, nem nagyon van hova fejleszteni, hogy valódi előrelépés legyen. Ahogy rálestem egy 300w-os táp van benne, az ennek a konfignak igazából elég.

Szerintem jobban járnál ha gyűjtögetnél és majd egyben egy teljes konfigot venni.

2021. okt. 16. 03:46
 2/5 CspCsj ***** válasza:
100%

Nálad az alaplap + processzor + memória együtt fejleszthető, de akkor már a tápegység és egy SSD is kell, és persze az új játékokhoz erősebb videokártya.

Hogy mi fér bele, az főleg a rászánt kerettől függ.

Egyébként a hangját a ventilátorok adhatják. (hacsak nem a hangszóróból jön a zaj)

Amíg nem fejlesztesz, addig erősen ajánlott egy portalanítás, ventilátorok zsírzása, esetleg a CPU/GPU újrapasztázása.

2021. okt. 16. 06:46
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
ne költs semmit olyan harverre amit nem tudsz átvinni majd az új gépre.cpu hűtőből jó a coolermaster hyper 212,vagy ha a ház ventije ordít akkor értelemszerűen azokat kell cserélni.tápból vegyél seasonic gold 650-est.
2021. okt. 16. 07:20
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Processzor és videókártya újrapasztázás. Vedd le a gép oldalát, és kapcsold ki a ventillátorokat, lehet, hogy azok a hangosak.
2021. okt. 16. 07:54
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Vedd le a ház oldalát és nézd meg mi a hangos.

Videókártya,processzor újrapasztázása.

Egy ilyen gépbe újonnal csak Hűtő,táp,SSD-t érné meg venni, mert ezeket majd egy új gépbe is átviheted.

2021. okt. 16. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!