Áram alatt rácsatlakoztathatom a ventilátort a alaplapra?
Még nem próbártam, mert nem tudom milyen negatív hatással lenne az alaplapra. Ha bevan kapcsolva aszámítógép, akkor is rá csatlakoztathatom a rendszerventilátort? Vagy mindenképp ki kell kapcsolnom a számítógépet? Csak a ventilátorok működését szeretném tesztelni. Alaplapom: MSI B460 Tomahawk.
Köszönöm!
"De te az Okos Pistike vagy aki mindenkinél mindent jobban tud és miután meg tudja különböztetni a számítógép alaplapját a mosógéptől máris hardver zseni és mindent mindenné átalakít."
Ne legyél bunkó! Én sem voltam az. Ha én lennék az okos Pistike akkor már azt a kérdést tettem volna fel, hogy mitől ment tönkre az alaplapom, pedig csak ventilátort kötöttem rá. Megkérdeztem, mert kíváncsi voltam, és egyáltalán nem vagyok hardver zseni, soha nem is tartottam magam annak. Ha az lennék, akkor nem tettem volna fel a kérdést. Mindig akad egy olyan ember, aki ismeretlenül ítélkezik, és egy mondatból megállapítja, hogy milyen ember vagy. Gratulálok!
#15 nem gond, tudsz valtozni, ha akarsz
amugy pedig ha anyagid megengedi fillerekert is tudsz mukodokepes gepet szerezni amivel kiserletezgetsz ahogyan akarsz
megeshet hogy te azt szeretned hogy bizonyos ventik csak akkor kapcsoljanak be amikor te akarod
erre lehet elolapi ventivezerlo panelt venni olcson is
illetve normalis alaplapokkal normalis ventiket teljesen szabadon tudod vezerelni
igy ha nem megy akkor valamin sporoltal vagy alaplapon vagy ventin
6-os vagyok, több 100 ventit dugtam már rá bekapcsolt gépre, soha nem volt semmi gond.
5V vagy 12Vrol van szó, ilyen alapon a pen drivet is kikapcsolt gépre lehetne csak rádugni, vagy csak áramtalanított aljzatba dugni az eszközöket pl telefon töltő.
Én most a kérdés alapját nem értem, egyáltalán mi olyan sürgős, hogy azt bekapcsolt gépen lehet végezni?
Vagy szervert üzemeltetsz, és mérgesek lesznek ha kikapcsolod pár percre? :D
Mert amúgy szervereknél lehet pl vinyót bővíteni vagy leválasztani működés közben.
Szerintem ne tedd, van ott még millió más alkatrész is, elég ha megcsúszik a kezed, és már ott is a zárlat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!