Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Alaplap csere után nem ismeri...

Alaplap csere után nem ismeri fel az SSD-t a BIOS. Mit rontottam el?

Figyelt kérdés
Kicseréltem a régi processzort, alaplapot, ramokat a gépemben, és ahogy keresgéltem neten ezt win 10 újratelepítés nélkül is meg lehet csinálni. A szerelés sikerült, viszont a boot menüben az ssd nem szerepel, viszont az alaplap felismerte, mert más beállításnál megtaláltam. Valaki tudja esetleg, hogy hogyan lehet ezt kijavítani? A windows az SSD-re volt telepítve, mellette van még egy HDD a gépben.

2022. febr. 3. 14:33
 1/9 anonim ***** válasza:
Az SSD-n BIOS módban van telepítve a Win, az alaplap pedig UEFI módban bootolna, vagy fordítva. Ha modern alaplap, ez állítható, de érdemes inkább újratelepíteni UEFI módban. Ha régi alaplap, akkor nem úszod meg, mindenképp újra kell telepíteni BIOS módban.
2022. febr. 3. 14:35
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszod!

A régi alaplap egy asrock b85 anniversary volt, lga1150es foglalatú, az új pedig egy msi h510m pro-e, lga 1200as foglalattal. Ilyenkor érvényes, amit írtál? Az uefiről én is olvastam, hogy újabb, van egy olyan beállítás, ahol csmre át lehet állítani, pontosan már nem tudom, hogy mi a neve. Az megoldaná esetleg? Ha nem, akkor vissza kell pakolnom a régi alkatrészeket, lementeni az adatokat, majd windows telepítővel újrarakni a gépet az új alkatrészekkel?

2022. febr. 3. 14:54
 3/9 anonim ***** válasza:
pár ezerért tudsz venni olyan cuccot amivel USB-n rá tudod kötni az SSD-t a gépre, vagy berakod egy külsős házba és úgy szeded le
2022. febr. 3. 14:56
 4/9 anonim ***** válasza:
2022. febr. 3. 14:59
 5/9 P.O.C. ***** válasza:
Miért kéne szerelgetni? Egy Live Linux pen drive -ról vagy optikai meghajtóról boot -ova fel fogja ismerni az SSD -t akár MBR akár GTP módban is legyen az. És lehet is mentegetni.
2022. febr. 3. 15:08
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2022. febr. 3. 15:08
 7/9 anonim ***** válasza:
Ez egy elég régi lap, de talán már tudja mindkét módot, próbáld meg a CSM-et bekapcsolni, hátha. Ha nincs ilyen beállítás, akkor ez még csak a régi BIOS bootolást ismeri, mindenképpen újra kell telepíteni.
2022. febr. 3. 15:10
 8/9 anonim ***** válasza:
Mindkét lap mindkét módon tud bootolni. Nincs különbség. Emlékezni kéne mik voltak a beállítások és bootolna vele. (hacsak nem dugtál félre)
2022. febr. 3. 15:47
 9/9 A kérdező kommentje:
Átállítottam csm-re, így már felismeri az ssd-t, sikerült bootolnia. Köszi mindenkinek a segítséget!
2022. febr. 3. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!