Hogy nez ki most egy jo konfig dedikalt vga nelkul?
Nem jatekra kell, fokent munkara tennek ossze egy masodik gepet.
(Web)fejlesztes, szoval bongeszovel, IDE-vel + par mas programmal siman kelleni szokott a 16G memoria. Az nem hatrany ha elvisz egy 4k kijelzot a kesobbiekben, vagy 2 2k-sat (meg neha rajzoloprogramokat is hasznalok). Valamilyen linux futna rajta, azt meg pontosan nem dontottem el iden melyik a meno :P
Ezt neztem ki: i5-10400 most 58k korul van a legtobb helyen. Az eddigiek intelesek, de nem ragaszkodom ahhoz.
Ami leginkabb erdekelne:
-erdemes-e mondjuk AMD tajekon nezelodni hatha ugy kesobb "upgradelhetobb" vagy olcsobb lenne (5-10 ezer ft kulonbseg nem szamit)
-alaplap, de inkabb olcso (hehe) RAM, ami passzol hozza frekiben meg ilyesmi
-mennyire eri meg kicsi gepet epiteni, hogy mondjuk ketto is elferjen egymas mellett/asztalon (MB, tap, haz kombora lennek kivancsi)
Sok ember egyebkent laptopot vesz ilyesmire, csak en szeretem ha huvos a cucc meg igy olcsobb.
koszi

B550 alaplap
Ryzen 5 5600G valami 8-10 ezer forint körüli hűtővel
2x8 GB 3000-3200mhz ram
Egy 450 watt körüli GOLD minősítésű tápegység
És akkor ez így még fejleszhető is.
Ha ez így drága akkor még lehet mondjuk lejjebb menni
A520 alaplapra Ryzen 5 4650G procival
A Ryzenek integrált kártyája sokkal erősebb mint az intelesek

Az asztali processzorok integrált grafikája elviszi a 4K-t - esetleg nem mindegy, hogy milyen kimeneten - viszont erősen behatárolhatja a képességeit, hogy mennyi fedélzeti memóriát lehet elkülöníteni számukra a BIOS-ban.
Ezen kívül a diszkrét videokártyák már emberemlékezet óta DDR5 video ramot használnak (sőt inkább már már DDR6-ot is), a rendszer alatt meg most tartunk a DDR4-nél. A DDR5 inkább a jövő.
Szóvalha a munkához az ilyen adottságok megfelelnek, akkor jó, de ha sok video ram kell a programjaidhoz, akkor nem biztos.
Koszi a valaszokat.
Ez az 5600g hutovel mar dupla annyi, mint az az inteles. Azt latom, hogy jobb is, de kell ez? A 4560-at nem talaltam sehol, a legolcsobb ryzen 5 amit talaltam az 81k. Az tetszik, hogy am4 az osszes, amit neztem, nem pont most lett uj mint az intelnel..
2014-ben vettem egy i5 haswellt 50k-ert, kb 10 ezerrel dragabban, mint kellett volna a VGA-hoz, mondvan ez egy kicsit tovabb lesz majd jo, kesobb kell alaplapot cserelni stb. De azt nem gondoltam volna, hogy meg 2022-ben is azon fogok jatszani.. ugyhogy az jo vetel volt. Bennem az van, hogy teljesen realis egy mai darabnal is, hogy kibir 5 evet (teljesitmenyben szerintem eleg lenne az a kategoria).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!