Használt LCD monitort veszek ma, mire figyeljek?
Mindig is CRT monitorjaink voltak, bár a munkahelyen LCD. Az otthoni CRT sajnos kezdi feladni a harcot; veszek egy használt LCD-t. Mire figyeljek oda?
Úgy tudom, figyelni kell az optimális felbontást. Ha 1280*1024, akkor az jó lenne. De rá van írva? Vagy Gugli?
A válaszidőben vagy kontrasztban milyen elvárásaim legyenek? Azok rá vannak írva?
Amúgy, szerintem 1-2 db lesz csak ott, ahol meg akarom venni. 17 colost 15.000 Ft-ért szerintetek?
Ez van a kínálatban pl.:
Fujitsu Siemens 17 col LCD monitor 13.900 Ft
Belinea multimédiás 17 col LCD monitor 15.500 Ft
Igazából 20-at szánnák rá.
Legfontosabb lemaradt. :)
Webfejlesztésre használom, meg filmnézésre.
Játékra nem igazán, de nem lene baj, ha az sem húzná a csíkot maga után. :D
"csíkot" a mai monitorok már nem húznak.
azt mindenképpen érdemes megnézni, hogy a bekapcsoláskor milyen a színe. ha egy ideig vöröses árnyalatú, akkor az azt jelenti, hogy a háttérvilágítása (a ccfl csövek) már kezd "elfáradni" - nem érdemes megvenni!
Köszi!
Van valami 512 MB-s videókari a gépben, gondolom normál "VGA" csatlakozó is van rajt, meg DVI(?). Arra kell figyelnem, hogy milyen a kábele, vagy úgyis jó lesz?
Árban mit mondtok, 15-ért 17colos jó?
ha még nem késő ezekkel a progikkal kipróbálhatod!
az első kivételével, mind hordozható (Portable) ezért akár 1 pendrive-on is elviheted és tesztelheted a használt (de akár az újat is) monitort.
Dead Pixel Tester
Dead pixel teszter Portable
egyidőben, több monitor kézi ellenőrzésére
IsMyLcdOK Portable
hatékony megoldás a holt, beragadt pixel-ek kimutatására
TFT TESZT Portable
Kompakt program a TFT monitor teljes körű vizsgálatához és beállításához
Alapszínt teszt
Beavatkozás és video zaj teszt
Szürkeárnyalatos teszt
RGB teszt
CheckeMON Portable
Egyaránt támogatja LCD és CRT monitorok elenőrzését!
Lefuttat egy sor speciális vizsgálat, majd rövid magyarázatot ad az egyes vizsgálati eredményekre
Monitor Tester Portable
Ez a program végigvezeti Önt a paraméterek beállításán, iránymutatást ad a helyes képminőség beállításokra.
a teszt indítása , majd beállítás:
Geometria
Kép mérete és elhelyezkedése
Konvergencia
Fehéregyensúly
Fényerő és kontraszt
Fókusz
Színtisztaság
Élesség
EIZO Monitortest Portable
24 teszt ( alapszínek, felbontás, geometria, konvergencia, a sebesség , élesség , stb.) Minden vizsgálat rendelkezésre áll , rövid leírásukkal.
Köszi mindenkinek,
osztottam a pipákat!
Egy Belinea 19 colost vettem 19 ezerért. (Belinea 10 19 20.) Ja, és dead pixel mentes, juhé! :)
Kössz mégegyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!