Most akkor mi az igazság?
Sziasztok!
A problémám az ,hogy nem tudok ki igazodni a processzoromon ugyanis ha lefuttok egy Aida64-es stresztesztet tehát a processzor 100%-ig ki van hajtva (a szar is) akkor a program teszt alatt az átlag hőmérséklete 70-75 fok.
Viszont amint elindítok egy pubg vagy R6 de bármilyen más nagyobb gépigényü játékot akkor azt lehet látni a rivatunner szerint 20-40% kihasználtság mellett 85-90 fokokat látni egy olyan 45 perc után (az elött 80)
A hardver:
processzor:Intel i9-9900KF
Hűtés: arctic freezer xtreme rev. 2
VGA:RTX 3070 ti
16GB ram
ház:Zalman s2
Egyéb hűtések:Eddig a zalman alap ventije huzza ki a levegőt és 2
Arctic P12 PWM huzza be a levegőt. Én már ott tartok hogy akkor mindenhova teszek Noctua hűtőket bármilyen nemü hűtést amit csak tudok le akarok váltani noctuára hátha játék terhelés alatt elérem hogy a 75 fokot ne érje le a proci. De ezt a különbséget nem értem az aida terhelés és a játékok alatt.
Az AIDA tesztnél pipáld be a VGA-t is és úgy húzasd meg egy órát. Garantálom hogy ugyan olyan lesz mint a játékok alatt.
Én arra tippelnék hogy nem szellőzik jól a ház. Azért melegebb a proci játékok alatt mert a gépházban is melegebb a levegő ha megy a GPU.
Ellenőrizd a légáramot. Biztos hogy minden házhűtő jó irányba néz? Nekem egyszer szakszervízben rakták össze rosszul ettől volt sivatag a gépházban.
A gyári zalman lehet hogy gyenge. A gyári hűtők nem a legjobbak. Én tennék amúgy felülre is két ventit ami kifúj. 2 be / 3 ki
Ez a hűtés kicsit kevés ennek a cpunak, nekem 10700k van ami teljesitmenyben ugyanez, melegszik is rendesen. Én egy noctua nh d15el hűtom, alapbol nem megy 75 fölé max kihasznaltsagon, de meghuzva 90 fölé is siman felmegy.
Ugyelj arra hogy a házban meglegyen a legaramlat, hogy a meleg levegő távozni tudjon. GPU környékéről főleg, az rengeteg hot termel. Noctua ventilatorokra meg mindent tök felesleges lecserelned, túl vannak árazva.
Dehogy kevés neki. 160 Wattot képes lehűteni ez a hűtő.
Az ő procijának meg 95w a TDP-je.
Mi az igazság?
Az hogy Elvisz nem halt meg csak szabadságra ment...
Lehet simán rosszul mér a riva tuner. Pár éve volt pár proci amiről rossz adatt jött ki és a valós hőfokadathoz offsetet kellett allítani.
Szedd le a hwinfo64-et, azzal tudod loggolni ( és grafikusan megjeleníteni ) a hőfokokat, játék közben alt+tabbal vagy utólag is meg tudod nézni mennyi az annyi.
Mondjuk az a cooler biztos, hogy nem kevés.
A Zalman s2 viszont egy rakás szar, és finoman fejeztem ki magam. A VGA-val együtt már lazán befűti a proci azt a dobozt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!