Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gamer pc összerakásához tippek?

Gamer pc összerakásához tippek?

Figyelt kérdés

szeretnék egy gamer gépet összerakni (amihez lesz segítségem, mert béna vagyok és egyedül nem menne ehhh), viszont nem tudom, hogy miből mit vegyek, így gondoltam itt is kérek egy kis segítséget. a gép elsősorban munkára és (nyilván) játszásra szolgálna. munka alatt a photoshopot, illuszratort, indesignt, clip studio pant prot értem, ezeket szinte kivétel nélkül minden nap használom, sokszor egyszerre. fontos lenne, hogy az eszköz amin dolgozok, ne haljon meg pár perc után. játékok terén pedig: nem akarok már megint éveken keresztül mindennel a legalacsonyabb grafikán játszani úgy, hogy az is szaggat, vagy el se indul. olyan játékokkal szeretnék játszani, amik komolyabbak, nagy a gépigényük. emiatt nagyok az elvárásaim pc téren, talán túl magasak is. jelenleg az ár még nem érdekel, nyilván nem akarok brutális összegeket költeni, de amíg kigondolom mit szeretnék, addig nyugodtan jöhet bármilyen árkategóriában bármilyen ötlet, tipp vagy egyéb ilyen dolog. (szeretném látni, hogy milyen árakban mozognak ezek a dolgok)

ebben még nagyon kezdő vagyok, de már olvasgattam pc építés téren és beszélgettem is erről emberekkel, de ne nevessétek ki ha valamit nem értek és esetleg hülyeséget kérdezek.

2022. jan. 26. 02:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
17%
Felejtős. Vga drága. Inkább series x vegyél.
2022. jan. 26. 03:44
 2/12 anonim ***** válasza:
71%

500k-ból már lehet egészséges gépet összerakni. Bár ha nincs ár amit megadnál, elég nehéz konkrét setupot írni. Arra készülj fel, hogy a minőségibb grafikus kártyák most dupla vagy tripla áron mennek.

Amit saját tapasztalatból tudok javasolni : ne spórolj a tápon, és ha dolgozni akarsz a gépen akkor a RAMon se. Ha dolgozni, szerkeszteni fogsz a gépen akkor az alap 1 ssd-hez csapj hozzá még egyet. Alapból azt mondanám hogy 8 magos procinál jobbat ne vegyél mert csak flexelésre jó, de ha videókat is renderelsz, lehet a 8 kevés lesz. Bár szerintem ma már minden vágó programot át lehet állítani cuda gpu renderelésre, szóval ez már inkább preferencia kérdése. De az ultimate tippem az, hogy ne akarj spórolni semmin, sok ember ebbe a hibába esik aztán 1 évvel később tápott kell cserélnie mert az csak bronze besorolású volt és kipurcant.

2022. jan. 26. 04:33
 3/12 anonim válasza:
100%
A gyerekeknek Karácsonyra vettem, használtan, de készülj, hogy brutális árat fogsz fizetni.
2022. jan. 26. 06:14
 4/12 anonim ***** válasza:
87%

Most épp szar minden. Infláció, sok videókártyát felvásárolnak a kriptobányászathoz.

Meg nem tudom hogy az nvidia mikor hozza ki a következő szériát.

Igazából ha van elég pénzed hozzá akkor érdemes kivárni az ilyen bejelentéseket és előrendelni egy founders editiont közvetlenül az nvidiától.

A többi komponens most úgy tudom hogy az infláció mértékében drágul.

Szóval azt mondanám hogyha nem sürgős akkor várj 1 évet az új számitógéppel vagy hogyha nagyon kell akkor esetleg nézd meg hogy hogyan tudnád felturbózni a mostanit.

Én is tavaly nyáron vettem egy gyors m.2-es ssd-t meg ramot bővítettem.

Idén akartam volna új vidkarit viszont annyira nem sürgős.

2022. jan. 26. 06:42
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

én 3-4 éve vettem gépet 1 millióért, most csak a videókártya amit venni akarnék 1.5 millió

szintén munka és játék amire használom (hobbimmal ki is termeltem az árát)

nem éri meg azért spórolni, hogy pénz maradjon a zsebedben, ha valóban ezzel keresed a pénzedet és mellette más dolgokra is kell!

de azért reális áron éri meg vásárolni!

a használt videókártyákkal az a gond, hogy nem tudhatod bányásztak e vele, még ha azt is mondják nem, akkor sem biztos, hogy úgy van

szerintem nézz szét boltokban kb milyen árakkal éri meg számolni és döntsd el neked megéri e, vagy szükséges e jelenleg ekkora összeget kifizetni

bár, ha a mostani teljesítménye nem elég, vagy csak döcögős, akkor mindenképpen megéri váltani, hisz nem mind1 mennyi idő, energia 1-1 feladat elvégzése

ha megvan nagyjából mi a cél, akkor megéri szétnézni hardveraprón használt gépek terén is, hogy mit tudsz venni, min tudsz spórolni, hisz attól, mert valaki használta még nem lesz rosszabb egy alaplap, ram, proci (jó esetben nem túl hajtotta)

2022. jan. 26. 09:02
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Kéne egy árkeret legalább, de ezeket jó lenne meghatározni:

1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?

2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?

3. Milyen alkatrészekre van szükséged?

4. Mennyi a kereted rá?

5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)

+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?

2022. jan. 26. 19:50
 7/12 A kérdező kommentje:

játék terén inkább multiplayer.

mint írtam, nagyon kezdő vagyok, így sajnos nincs semmilyen alkatrészem, még monitorom sincs..://

idáig mindig laptopom volt.

árban 500-700 ezer ft között gondolkoztam. ha e körül már lehet egy normális, jó minőségű gépet összehozni, amivel nem kell szenvednem, akkor szánok rá ennyit.

nem vagyok elkötelezett gyártó vagy márka iránt. nyitott vagyok és kíváncsi is, hogy ki szerint melyik lenne alkalmasabb. speciális elképzelés csak annyi, hogy nem baj, ha színesʕ´•ᴥ•`ʔ

2022. jan. 29. 15:45
 8/12 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#7 szerintem ha van 700 ad annyiert ujfent laptopban gondolkodj inkabb most

mivel konyebb abbol egy eros cpu gpu parososat venni ennyiert mar ami tipusilag is turhetobb is (strapasabb is, fejleszthetobb, M2 ssd, 2 ram foglalat)

mig ha gepet akarsz ennyibol akkor teljesitmenybe kitudja hasonlo lesz e, cpu teren megeshet vagy akar jobb is lehet de vga az bukta, akar gyengebb is lehet

ellentetben a par evvel ezelotti valsagok elott akikor azonos arban joval erosebb vga val vehettel gepet mintha azonos arban laptopot vettel

es mellesleg akkoriban a mostani laptop procikhoz kepest azok harmat gyengek voltak

ma mar tul eros procikat nyomnak 700 tol olcsobbakba is (300-400 asakba is) amik munkara is boven jok

a fo gondod max annyi lesz hogy zug majd mint a funyiro meg a fureszgek, meg a flex (sikito) egyszerre)

2022. febr. 4. 16:07
 9/12 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

amelett szol a laptop szinten hogy egy 500-700 ezres gep melle draga monitor dukalna

vagy ha belekalkulalod arba akkor az is elvisz penzt...

egy 50-60 ezrestol olcsobbnak nincs ertelme

maris 440-650 korulire esik kereted

mondjuk nem tudom mostanid milyen ha van

ha eddig mindeg 300 koruli vagy alatti laptopokat vettel akkor hatalmas feludules elorelepes lesz ha most joval dupla annyi arkategoriajut veszel

csak figyelni kell... mert melle lehet nyulni rendesen draga laptopoknal is

2022. febr. 4. 16:11
 10/12 anonim ***** válasza:

#9:

nekem az 1 milliós gépem mellé ha jól rémlik 60 körül vettem monitort

egy sima full hd-s 60hz-s cucc, mert nekem bőven elég

bár szemeztem a 3-600k-s samsung 21:9-es monitorjaival is, de annyit nem érne meg nekem

2022. febr. 4. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!