Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen számítógép konfigot...

Milyen számítógép konfigot ajánlotok 200e ft-ért?

Figyelt kérdés
Igazából csak sorozat/filmnézős gép lenne amit a tv-re kötnék rá. Max régebbi játékokkal kockulnék időnként.
2022. jan. 24. 11:22
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Azért a kockulási szándék kérdéseket vet fel, hogy:

Milyen felbontásban?

Milyen részletességgel?

Mit szeretnél játszani néha napján.

Igazából filmezős/netezős gépnek megteszi egy használt IGP-s konfig egy 6. genes i3-al is, de lehet, hogy te meg mondjuk Far Cry 3-at szeretnéd játszani oda baromi kevés egy IGP még 720p-ben is.

2022. jan. 24. 11:42
 2/3 A kérdező kommentje:
A tv maga UHD, ebből adódóan film esetén a 2160p-t jó lenne ha bírná. Játék alatt a kora 2000-esekre gondoltam mondjuk Vice city és társai, esetleg emulátorok (snes, sega) a plafon kb a 2013-as F1, annál újabbak nem nagyon érdekelnek.
2022. jan. 24. 15:13
 3/3 anonim ***** válasza:

Nézz körül a prohardver fórum HTPC topikban.

Alapvetően egy bármilyen GT 1030 videokártyás vagy i3 8100 provis gépet ajánlanék. Ezek képesek HDMI 4K HDR-re, de csak 30 fps-re. A kereted megengedné a 60 fps-t is, de az nem tudom jogyan jön össze, így inkább a topikot javaslom.

Amúgy a 8100 gép kb 80 körül szokott lenni hardveraprón. Kiváló. Én mamámnak építettem ilyet netezés/filmezésre. Egy 4K tv-n megy neki. 1440p jel megy rá, úgy megvan a 60hz. Sajnos persze küzelről csúnya, de ezt az örek nem látja, így a folyamatosabb kép hasznosabb. 30 fps-nél alig látni hol az egérnyíl... 😃

De lehet megoldás nálatok is, hogy desktopon 1440p60hz, és filmezésnél pedig pl KODI-ra váltotok. Sőt, javasolt is valamilyen fullscreen lejátszóba lépni, hogy kadenciahelyes (24p) legyen.

Amúgy pedig bármilyen 7+ gen 4 magos integrált grafikás gépet javaslok. Ezek 4K HDR képesek. Bár lehet volt amiről lemaradtam... figyelj,nem merek biztosat mondani. Topikot nézd!

Ami biztos, hogy az integrált az a vice city-t még elviszi (az eredetit, nem a remastert), de az F1 2013-at már nem. Ahhoz kéne a 1030.

Legbiztosabban egy GTX 1050-nel jársz, azt hiszem... ah mintha tudna mindent. 4K 60fps hdmi-n.

2022. jan. 24. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!