Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen home vagy business...

Milyen home vagy business laptopot ajánlotok egyetemen tanuláshoz, illetve néha lolozni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Sajnos nem vagyok egy informatika vénás, ezért is lehet buta egy kérdés, de azért megkérdezem :) Egyetemista vagyok, sokszor használok Word, Excel programokat, bár ezeken kívül szinte semmi bonyolultabb. Néha szoktam lolozni haverokkal, ezért ez is egy szempont lenne, hogy fusson a gépen :D Elgondolkodtam gamer laptopon is, de szerintem annyira nem tudnám kihasználni a gamer életet rajta, tényleg csak max lolozok. A home /business laptopokat nézve valamivel olcsóbban jönnék ki, bár nem tudom az ilyen (home /business) laptopok is bírnák-e futtatni a lolt. Valahogy ezt a kettőt kellene összehozni. Esetleg ajánlatok? (Privit is szívesen fogadok). Válaszokat előre is köszi.

2022. jan. 22. 23:51
 1/1 anonim ***** válasza:
77%

A LoL-lal nagy szerencséd van, mert az még a kolesz konyha mikróján is elfut... szóval bármilyen integrált grafika is elég.

Ár-értéket tekintve az amd 5500U procis gépeket érdemes nézni, 200 körül.

Üzleti gépek jóval drágábbak, ott nem kapod meg még 270-ért sem az 5500U-t. 1135G7-et választhatsz (ennél gyengébbet inkább ne!). Viszont cserébe strapabíróbb szerkezeted lesz, brutál support-garancia, ilyen-olyan extrák... Dell Vostro szokott lenni. A Latitude lenne náluk a csúcs üzleti széria, de a Vostro is már kiváló. Többieknek eltűnt ez a termékkategória.... ők a Latitude legfelső üzleti kategóriával versenyeznek. Pl Lenovo Thinkpad széria. Esetleg HP probook. Elitebook pedig a felső szint. Szóval árban nem versenyképesek a Vostroval.

Akkuidőkről nem tudok nyilatkozni, kijelzőkről sem. Ezeknek nézz utána.

Billentyűzetkiosztásra figyelj (a marketingképek hazudósak!!). Nagy előny, ha világít.

8GB RAM elégecske általában, de amikor elkezdesz kutatni egy beadandóhoz, és meg van nyitva 20+ böngészőlap, excel-word, szól mellette a yt zene, stb... akkor kell a 16GB. Nem baj, ha 4-8GB van egy laposban, csak számold rá a bővítést. És nem rossz ötlet rögtön egy 16 gb modullal bővíteni... (egy szabad slot szokott lenni manapság, a másik 4-8GB forrasztva van az alaplapra)

Érdemes megnézni őket egy boltban is. Menj be bátran mindenhova, tapicskold meg őket (pl mm, euronics, stb...). A vásárlást pedig online mindenképp, a 14 nap elállás miatt, és mert ott találod a jó árakat (árukereső)

2022. jan. 23. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!