Mi a baj a Seasonic tápokkal?
Szép estét kívánok, valahogy észrevettem amikor tápot kell ajánlani az oldalon, valahogy mindenki ódzkodik tőle..
Aztán felhozzák a Tier listeket, hatásfokot meg hasonló dolgokat..
Miközben a Seasonic a világ egyik legjobb tápegység gyártója, most akinek "nem ajándék" egy 550W 80Plus gold tápegység 30k-ért annak nem tudom mi a problémája tényleg.
Tény voltak gondok, AMD oldalon a videókártyakkal, RX Vega 56 meg a Vega 64-el de az sem ma volt..
Hír: [link]
Kiváncsi vagyok a dologra!
Szerintem semmi. Ott vna a hírben is :
"Triggered, again, by high GPU load, the problem this time is blamed on 'higher than normal peak current emitted [sic] by this particular range of GPUs' which triggers the power supply's internal cut-off - with figures given by the company suggesting a 51A peak for a single Vega 56 and 102A for a two-card CrossFire setup over a period of around 10 milliseconds. "
A 650Wattos tud 12V-os ágon 54A-t,ha ebből csak a videókártya beránt 51A-t akkor sok nem marad a procinak és nyilván leold. A 750Wattos már elmehet 62Amperig, bár még az is sovány. Mondjuk a Vegák stock 300Wattos áramfelvétele sem volt kispályás :D
Alulfeszelve már elmentek 200-220 Wattból is és ott már nem volt akkora rövid idejű csúcsáram sem sem.
Azért mert elkezdték ők is bérgyártásba kiadnak a tápokat, egyik legnagyobb előnyük volt hogy mindent ők gyártanak, nem használnak vacak kondikat stb.
Aztán volt egy S12III ami a béka segge alatt van minőségben, cserébe jó drága, meg Eco430 sem volt túl jó, akkor ott volt a régebbi Focus amivel problémák voltak.
Ok vannak jó szériáik de azok magasan átlag feletti áron, vagy más tápegységgyártótól olcsóbban is lehet venni Seasonic beles tápokat.
550W 80plus gold táp az kérlek nem 30e, hanem 20:
Ez a baj a seasonic-kal, hogy nem versenyképesek az áraik. Arról az alsókategóriás tápról, amit a seasonic árul ennyiért, hát inkább ne beszéljünk... 3 már leírta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!