Kinek milyen tapasztalata van ezekkel a márkákkal tápegység terén?
Tápegységet szeretnék venni 1200 vagy 1300 wattosat lenne egy
ZM1200-ARX / 1200W / ATX / akt. PFC / 135mm ventilátor / 100 - 240V / 80+ Platinum / modular
SilverStone Strider Platinum ST1200-PTS 1200 W
és egy
Seasonic Prime 1300 W Gold
Csak azt nem értem hogy ha ráírják 12V 100 A vagy 12 V 108 A akkor hogy jönn ki az 1200 és az 1300 watt mivel még ott van az 5V és a 3,3V meg még egy pár dolog.
Inkáb venném a Seasonicot de ezekkel a gyártókkal még nem volt dolgom
Ezek közül egyértelműen Seasonic.
A SilverStone Striderről csupa negatívat lehet olvasni, nagyon gyenge teljesítményű, és terhelés alatt hangos. Egyébként nem rosszak a tápegységeik, de ebben az 1000W körüli modellek elmaradnak a vetélytársaiktól.
De Zalmant én semmiképp nem vennék. Gyakran elfüstölnek, és viszik magukkal a rendszert. Időzített bomba.
Mindegyik gyártónak vannak egyébként rossz modellei, tehát Seasonicból is ki lehet fogni hibásat, csak ritkább, mint mondjuk egy Zalmanból. Ez ugyanúgy érvényes a Codegenre is. Nekem 6 évig hajtott egy 400W-os Codegen táp egy Radeon 9800 Pro-t egy Celeron processzorral és 2GB RAM-al, Abit B7
"De Zalmant én semmiképp nem vennék. Gyakran elfüstölnek, és viszik magukkal a rendszert. Időzített bomba."
Az ilyen válaszokat kéne törölni, utánanéztél milyen belső van benne?
Csak mert a legendás Enhance Electronics gyárában rakták össze a belsőt és azt kapott egy Zalman matricát.
Szóval kb. ennyire mérvadó ez...
Kérdező:
Ez a Silverstone, valóban nem a legjobb választás ennyiért és nem megengedett hogy ilyen hibák legyen egy felső kategóriás darabnál.
De ez a Prime széria nem is egy kategória azzal a Silverstone-al, alsóbb szegmensben versenyzik inkább:
Jó tápegységnek számít de nem egy kategória a kettő.
Zalman:
Nagyon jól teljesít, Enhance név meg legalább akkora névnek számít mint a Seasonic ha nem nagyobb, mivel ők elsősorban a szerver piacra szállítanak.
Részemről Ez a Zalman, mint írtam nem rossz a Seasonic de nem azonos kategóriában versenyez ezzel a két táppal.
Ez a helyes teszt:
Az előző egy Sirtec beles táp volt(EBT széria), de legalább jól látszik hogy a Brand az égvilágon semmit nem ér.
"Csak azt nem értem hogy ha ráírják 12V 100 A vagy 12 V 108 A akkor hogy jönn ki az 1200 és az 1300 watt mivel még ott van az 5V és a 3,3V meg még egy pár dolog."
Ez a maximális teljesítmény papíron.
Teszteken jön ki hogy mekkora teljesítményre képes stabilan.
Maximális értékeket amolyan peak-ként kell felfogni. Egy benchmark erejéig simán képes lehet egy jó minőségi tápegység 100%-on pörögni de az egészséges teljesítmény az jelen esetben 1200W-t amit állandóan képes, beleértve azt a pár 20-30W fogyasztást a többi ágakon.
De nagyrészt a +12V-os ág(ak)számítanak elsősorban mivel azokról fogyaszt a CPU és a GPU is, a többi már csak amolyan részletkérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!